Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du vet att din hund fått mask

Det är svårt att föreställa sig, men vid någon tidpunkt i din hunds liv kommer hen förmodligen drabbas av mask. Typiska symptom är diarré och spyor, hosta, viktnedgång, låg energi, matt päls och att de drar sin rumpa längs med marken. I ovanliga fall kan maskinfektioner vara dödliga, så det är viktigt att du blir av med dem så fort du märker att din hund drabbats. Hundar får oftast mask när de äter avföring, så håll utkik efter detta beteende och försök att motverka det.


“En
En frisk mastiff med en otrolig ljus päls

Hur du avmaskar din hund

Maskmedicin kommer oftast i tablettform, men din hund kan också få en spruta hos veterinären om det behövs. Om du vill lära dig hud du ger din hund tabletter läs denna del av handboken. Det är viktigt att du ger din hund den dos som skrivits ut av din veterinär eftersom det varierar mellan olika storlekar. Det är också väldigt viktigt att du rengör efter att din hund gått på toaletten eftersom hen annars kan angripas igen direkt efter att ha blivit av med masken. Maskmedel du får hos veterinären tar bort mask som finns i din hund, men skyddar dem inte från att drabbas igen. Håll utkik efter masksymptom tidigt i hundens liv eftersom ringmask ofta fås från mamman innan valpen fötts.

Valpar måste avmaskas var 2-3e vecka tills de är 12 veckor gamla. Efter det kan du avmaska din hund en gång i månaden tills hen är 6 månader gammal. Och efter det räcker det med en gång var tredje månad.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än