Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du ger din hund tabletter och flytande medicin

Bandet mellan en hund och hens ägare är kärleksfullt och starkt. De flesta omtänksamma och snälla hundägare ser till att deras husdjur återhämtar så fort som möjligt efter att varit sjuka. Tyvärr är inte hundar så bra på att ta tabeletter, så de kan behöva lite hjälp.


Två hundar leker medan ägarna tittar på
Två hundar leker medan ägarna tittar på

Du kanske vill veta hur du ger din hund tabletter efter en operation, eller när hen inte äter. Oroa dig inte, det är väldigt lätt!


Hur du ger en hund en tablett

Vissa hundar är bättre än andra när det kommer till att sniffa sig till medicin som gömts i deras mat. Om din hund har väldigt bra luktsinne och vägrar äta mat med pillret i kan du behöva ge det själv.

För att ge din hund piller utan att gömma dem i maten, följ våra hem enkla steg:

  1. Håll om din hunds nos med ena handen och vinkla försiktigt huvudet bakåt.
  2. Med samma hand, lägg din tumme högst upp i hundens gom. Det tvingar din hund att hålla munnen öppen. Du kan behöva använda andra handen för att få upp käken.
  3. Lägg tabletten på din hunds tunga så långt bak i munnen du kan.
  4. Fortsätt håll tillbaka hunden huvud och stäng försiktigt munnen.
  5. Massera hundens hals tills du ser att hen svalt.

En hund sniffar på en godisbit
En hund sniffar på en godisbit

Gör det till en positiv upplevelse

Gör det till någonting positivt så blir det mycket roligare för både dig och din hund. Belöna hen med massvis med beröm och prata med en glad röst.


Hur du ger din hund flytande medicin med en spruta

Vissa hundar tycker verkligen om att få medicin på detta sett, speciellt om det finns en godisbit involverad som en belöning för att hen varit duktig. Att ge din hund medicin kan vara lätt om du gör det rätt och undviker att stressa upp din hund. Ge hen massvis med beröm och prata med en glad röst.


En hund ges medicin oralt med hjälp av en spruta
En hund ges medicin oralt med hjälp av en spruta

När du använder en spruta för att ge din hund medicin, se till att hen sitter mot en vägg så hen inte kan backa bort. Mät och häll upp den mängd medicin som veterinären har sagt innan du ropar på hunden med en lugn röst.

  1. Luta försiktigt hundens huvud försiktigt bakåt med ena handen.
  2. Lägg din tumme högst upp i hundens gom för att hålla munnen öppen. Du kan behöva använda den andra handen för att öppna munnen.
  3. Placera sprutan mellan kinden och de sista tänderna så att hen inte biter och tar sönder sprutan.
  4. Släpp försiktigt ut medicinen ner i halsen. Om du gör det för snabbt finns det risk att hunden sätter i halsen och till och med kräker.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än