Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du letar efter loppor på din hund

Tanken på loppor kommer förmodligen få din hud att klia. Dessa små kryp kan bo i dina möbler och mattor samt på dina husdjur, så se till att du alltid håller utkik efter angrepp.


“En
En hund med loppor kliar sig på huvudet

Loppor kan vara väldigt irriterande för din hund och kan göra dem väldigt oroliga. Om du märker att din hund kliar sig väldigt mycket eller har torr hud är det troligt att hen har loppor. Det är vanligt att lopporna sätter sig runt halsbandet eller baken och svansen, så om din hund kliar sig mycket där är det troligtvis loppor.

Kamma din hund noga runt svansen och titta efter små svarta prickar. De är loppbajs, och blir röda när du lägger dem i vatten. Alternativt kan du fånga loppbajs på en fuktig bit hushållspapper, och vänta och se om de gör pappret rött.


“En
En bordercollie ligger ner i gräset

Hur du behandlar din hund mot loppor

Loppmedicin behandlar vanligtvis både loppor och fästingar. Det bästa sättet att ge loppmedel är att lägga det direkt på hundens hud. Se till att du inte bara lägger det på håret eftersom det då inte kommer absorberas och inte vara lika effektivt. Det är också viktigt att du inte försöker smörja eller gnugga in medlet eftersom dosen då blir fel.

Försök att inte lägga på medlet på platser på kroppen där hunden kan slicka bort det. De bästa områdena är längs med ryggen samt över och under halsbandet. Ge medicinen på det sätt din veterinär rekommenderat och se till att du behandlar alla dina husdjur samtidigt eftersom lopporna annars kommer komma tillbaka.

Fråga din veterinär hur mycket du kan ge varje gång, samt hur ofta. De kan ge dig rätt dos för din hunds vikt och storlek och ge dig tips om produkter som motverkar loppor i framtiden.


“En
En närbild på en hundloppa

Det finns nu nya lopp- och fästinghalsband. De håller ungefär 7-8 månader - prata med din veterinär för mer information.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än