Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vilken hamster ska jag skaffa?


Olika hamsterarter kan variera väldigt mycket i storlek, temperament och behov av omsorg. Vilken du väljer att köpa eller adoptera beror på din situation: hur bekväm är du med att hålla små djur? Vilken sorts bur har du? Föredrar du ett kön över det andra? Vem kommer vara den främsta ägaren, och är de gamla nog att ta hand om ett husdjur? Du måste noggrant tänka igenom dessa saker för att ta rätt beslut. Här nedanför har vi samlat lite information som förhoppningsvis kommer hjälpa.


När du funderar på att skaffa en hamster måste du vara säker på att du (eller dem du köper djuret åt) är bekväm med att hålla det. Hamstrar är otroligt rörliga varelser med massvis med energi, vilket kan göra dem ganska svåra att hålla. Det är en av anledningarna till att många föredrar guldhamstrar, som är något större än de andra husdjurshamstrarna. De är fortfarande väldigt snabba, men är lättare att få tag på än sina mindre motsvarigheter.

Guldhamstrar är de största husdjurshamstrarna
Guldhamstrar är de största husdjurshamstrarna

Barn under tio år bör inte hålla hamstrar utan uppsyn, och inga barn (inte ens tonåringar) bör ha ensamt ansvar för ett djur. Föräldern eller vårdhavaren måste ta främsta ansvaret, men se det inte som någonting jobbigt! Folk i alla åldrar älskar att ta hand om och lära känna dessa gulliga små gnagare.


Om du redan har en bur kan det avgöra vilken sorts hamster du kan ha. Om den har galler kommer t.ex. storleken på hålen avgöra huruvida du kan ha en dvärghamster eller inte. En roborvski kan ta sig igenom ganska små galler, så var försiktig.


Om du föredrar ett kön över det andra kan du behöva läsa på om de olika hamsterarterna och se om könen skiljer sig någonting när det kommer till temperament. Om du till exempel vill ha en hona måste du veta att hon ibland ger ifrån sig starka lukter. För mer information om skillnader mellan könen, läs vår del om honor och hanar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än