Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vilka sorters hamstrar är vänligast?


Alla hamsterarter kan vara vänliga mot sina ägare, men en hamsters vänlighet beror inte bara på vilken sort de är, många menar också att könet spelar in, samt hur tama de är och huruvida de bor ensamma eller inte.


Guldhamster

Guldhamstrar är vanligtvis vänliga när de blivit tama, och de är väldigt populära eftersom de skapar starka band till sina ägare. Guldhamstrar är den största av arterna och rör sig saktare, vilket gör dem lättare att plocka upp och hålla.


En annan sak som gör guldhamstrar populär är att de måste bo ensamma, och är därför mer beroende av sällskap och underhållning från sin ägare. Eftersom de inte har en hamsterkompis att leka med är de mer öppna för att skapa en relation med sina ägare under timmarna ni båda är vakna.

Guldhamstrar kan vara väldigt vänliga och fulla av karaktär
Guldhamstrar kan vara väldigt vänliga och fulla av karaktär

Kinesiska hamstrar

Dessa hamstrar kan tämjas och bli väldigt bra vänner, även om vissa menar att de är något blyga. De rör sig också väldigt fort, så de behöver en ägare som är bekväm med att hålla dem.


Kinesiska hamstrar kan bo i grupper, men de bryr sig om sitt revir, och du måste ha två hamsterburar tillgängliga så att de kan bli separerade om de börjar bråka.


Dvärghamstrar

Campbellhamstrar är mycket snabbare än guldhamstrar, vilket gör att många ägare väljer bort dem som art. Även om de är superroliga att se på är de ganska svåra att handskas med. Vintervita dvärghamstrar är också väldigt snabba och kan ta sig ut ur ditt grepp otroligt snabbt. De kan dock båda bli väldigt kärleksfulla och hängivna husdjur.


Vissa ägare menar att roborovskis inte är de vänligaste av hamstrar, och att det är svårare att få dem tama. Roborovskis är kanske inte det bästa valet för en förstagångsägare, eller för någon som är osäker på att hålla dessa små djur.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än