Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbiler och värme


Även om gerbiler är ökendjur skulle de i det fria tillbringat de varmaste timmarna på dygnet i sina svala underjordiska tunnlar. Eftersom de inte kan göra det på samma sätt i fångenskap måste du se till att dina gerbiler inte blir för varma. Alla temperaturer över 25 grader är för varmt, så om det blir för varmt måste du se till att svalka dina geribler.


gerbils hot weather
Även om vilda gerbiler kan hantera höga temperaturer kan dina husdjur inte göra det, så det är viktigt att ta hand om dem när det blir varmt

Om dina gerbiler ligger ner och är mindre livliga är vanligt kan de vara för varma. Förutom att se till att de konstant har tillgång till färkst vatten har vi satt ihop några andra tips på hur du håller dina gerbiler svala:

  .
 1. Se till att buren står i skuggan

  Gerbilburar bör inte stå i direkt solljus, även när det inte är varmt utomhus. Att ställa buren i solen gör att det finns en risk för att gerbilerna blir för varma, även om de har möjlighet att gräva ner sig. Solljus är speciellt farligt med burar gjorda av plast eller glas, så se till att ställa den någonstans där det är skugga.


 2. Ställ buren på en svalare plats i hemmet

  Var i huset är det svalt och skönt? Ett rum mitt i huset? Ett rum som inte får så mycket solljus? Ställ buren där det är som svalast, men se till att andra djur inte kan komma in i rummet, eftersom det är väldigt stressande för gerbiler.


 3. Hitta en fläkt

  En fläkt svalkar inte bara människor, utan kan också vara till hjälp för att få ner temperaturen i en gerbilbur. Se bara till att du inte ställer fläkten i buren, och att det finns någonstans dit gerbilerna kan gå om de inte vill få vinden på sig.


 4. Kyl en sten

  Enligt vissa ägare kan det vara lyckat att lägga en sten i kylen en stund och sen lägga ner den i buren. De kan sitta nära, eller till och med på, stenen för att svalka sig själva. Se bara till att stenen är ren! Om stenen verkar göra ströet fuktigt, försök att ställa den någon annanstans, eller precis utanför buren.


  En sak att komma ihåg med denna teknik är att det är väldigt farligt att lägga stenar uppe på buren, hur den än ser ut. Om det är galler kan stenarna böja gallret och falla ner på dina husdjur. Och om buren är gjord av ett täckt material kan stenen vara för tung och ta sönder buren, vilket också kan skada dina gerbiler, eller ge dem en chans att rymma.


 5. Ha dina gerbiler i ett rum med AC

  Har ni AC i huset? Om det blir varmare än 25 grader inomhus över sommaren kan det vara en bra idé att skaffa det, även om det bara är i ett rum.


 6. Air conditioning kan hålla dig och dina husdjur svala på samma gång

 7. Flytta gerbilerna temporärt

  Om det helt enkelt är för varmt i huset kan du behöva fråga någon med ett svalare hus om de kan ta hand om gerbilerna ett tag. Allra helst någon som redan har gerbiler, eller som bor nära så att du kan komma förbi och ta hand om dem.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än