Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du gerbilsäkrar ett rum


Gerbiler är väldigt rörliga små djur, och du kommer bli förvånad över hur snabbt de kan ta sig från en plats till en annan. Om du har en bra plats där de kan leka utanför buren är det ett perfekt sätt för er att umgås på, och låta dem springa runt lite.


gerbil proofing
Gerbiler tycker ofta om att leka utanför buren, men håll ett öga på dem

 1. Ta bort växter

  Gerbiler får lätt problem med sina magar om de får tag på en växt som inte är bra för dem! De är väldigt bra på att hoppa, så om det finns växter där du låter dem leka är det bäst att ta bort dem.


 2. Välj ett rum
  Det är väldigt svårt att bygga en struktur som är både säker och svår för gerbilerna att rymma från, så om det är möjligt är det bättre att arbeta med de naturliga gränserna i huset, och välja ett specifikt rum att åka gerbilerna leka i. Du bör dock se till att säkra området runt dörren så att gerbilerna inte kan slinka igenom när någon öppnar dörren.
 3. Ge dem mat och vatten
  Precis som i deras vanliga bur måste du se till din temporära “bur” har gott om mat och vatten, ifall dina husdjur skulle bli hungriga eller törstiga.
 4. Skydda dem
  Gerbiler har en naturlig instinkt att gräva tunnlar, och de behöver en plats att gömma sig om de känner sig oroliga. Därför bör du alltid ge dem ett litet gömställe så att de kan skydda sig om de känner att de behöver det.
 5. Ta bort alla andra husdjur

  Även om dina andra husdjur bara vill leka har större djur (speciellt sådana som äter kött) starka instinkter när det kommer till små gnagare. Du kan inte klandra din hund eller katt för att de följer sina instinkter och biter eller jagar dina gerbiler. Även om de inte menar någonting illa kan de göra dina gerbiler väldigt oroliga, och lätt skada dem. Se till att du släpper ut dina gerbiler på en plats där det inte finns några andra djur.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än