Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbilparasiter


Gerbiler kan drabbas av en rad olika parasiter och infektioner - här kan du få mer information om du misstänker att din gerbil har problem.


Kvalster - Gerbiler kan få kvalster i pälsen. De kommer förmodligen vara för små att se med blotta ögat, men även om de är supersmå kan de vara otroligt irriterande för dina husdjur. Kvalster gräver sig ner under huden, vilket kan vara väldigt smärtsamt. Om du när du gör en hälsokontroll på dina gerbiler märker att huden verkar torr och irriterad kan det vara så att dina gerbiler drabbats av kvalster. Du kan besöka din lokala djuraffär för att hitta ett kvalstermedel, men det kan vara bra att först fråga någon som vet, så att du är säker på att du gett rätt diagnos.


Kvalster kan vara väldigt smärtsamma för dina husdjur så det är viktigt att du tar tag i problemet så snabbt som möjligt

Löss - Gerbiler kan få blodlöss. De bor vanligtvis på fåglar och kan smitta gerbiler genom vissa sorters osteriliserat strö. Lyckligtvis har de flesta djuraffärer behandling för löss, men det är viktigt att se till att den är anpassad för gerbiler, eftersom medel för andra djur kan innehålla ingredienser som kan vara farliga för dina husdjur.


Loppor - Loppor är små insekter som kommer springa runt på dina husdjurs päls och suga deras blod, och orsaka mycket irritation. Loppor kan ses med blotta ögat, men det är oftast lättare att se deras spillning. Om dina gerbiler har massvis med mörka fläckar i pälsen, torka av en del och lägg på en bit hushållspapper. Lägg på en droppe vatten - om de blir röda handlar det förmodligen om loppbajs.


Loppor kan spridas mellan djur, så om du upptäcker att dina husdjur drabbats är det bra att agera snabbt. Se bara till att du använder loppmedel som är speciellt anpassat för gerbiler eftersom medel för andra djur kan innehålla ingredienser som kan vara farliga för dina husdjur.


Fästingar - Fästingar är små blodsugande parasiter som kan sätta sig på både människor och husdjur som gerbiler, hamstrar, marsvin, katter och hundar. Om du ser att din gerbil har en liten insekt som sitter fast på huden, ta med hen till veterinären för att ta bort fästingen. Det utsatta området kommer behöva behandlas för att minimera risken för infektion. Munnen på fästingar är väldigt svår att få bort, och kan ofta fastna i huden, vilket leder till otrevliga infektioner. Fästingar kan orsaka borrelia, vilket är väldigt farligt för alla djur. Se till att regelbundet kolla både dina husdjur och dina familjemedlemmar!


Ringmask - Ringmask är en svampinfektion som kan drabba gerbiler. Den kan föras vidare till människor, så det är viktigt att du när du behandlar din gerbil alltid har på dig skyddshandskar och snabbt skaffar gerbil-specifika produkter.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än