Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Var ska jag ställa buren?


Gerbiler behöver en lugn och tyst plats att bo på. Innan du köper din bur, tänk på vad du ska ställa den, och mät så att den får plats. Du måste hitta ett ställe som:


Är tyst

Gerbiler är väldigt känsliga varelser med väldigt bra hörsel och otroligt luktsinne. De behöver bo i ett tyst rum som folk inte hela tiden går in och ut ur. Det betyder att det är bäst att hålla dem borta från hallar, barnrum och vardagsrum.


De mår också som bäst på platser en bit ifrån rinnande vatten eller TV-apparater. Förutom ljudet från TV:n kan gerbiler höra ultraljud som elektronik ger ifrån sig, och ljudet från vatten som rinner genom rör. Även om vi inte hör dessa ljud kan de vara väldigt stressande för gerbiler, så det är bäst att hålla dem borta från dessa platser.


gerbil-cage
Det är bäst att ställa buren i ett ganska lugnt och tyst rum i ert hus - gerbiler har superbra hörsel!

Har konstant temperatur

Smådjur klarar sällan av stora skillnader i temperatur, så det är därför bäst att hitta en plats i huset där temperaturen håller sig ganska konstant. Det betyder att buren inte bör stå i direkt solljus eller i uterum, eftersom det snabbt kan bli väldigt varmt där. Det är också bäst att hålla buren borta från element och öppna brasor.


Du bör också se upp för väldigt dragiga platser. Rummet där de bor måste vara isolerat, och inte direkt under en AC eller ett ventilationssystem.


Är gömd från andra djur

Gerbiler är små däggdjur som är byte för många större varelser. De är naturligtvis väldigt intressanta för illrar, ormar, katter och hundar. Även om du vet att ditt husdjur inte skulle skada dem är det viktigt att hålla dem isär, eftersom deras närvaro gör gerbiler väldigt stressade. Ställ buren i ett rum som du kan stänga dörren till, eller som dina andra djur inte kan ta sig in i.


Är långt ifrån kemikalier

Tvättstugor, badrum och garage är inga bra platser för gerbiler på grund av de kemikalier som ofta hittas där. Vissa tvättmedel och städprodukter är dåliga för deras andningssystem, och kan leda till infektioner.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än