Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

De viktigaste sakerna i buren


Det finns minimimått för hur mycket utrymme gerbiler måste ha, och dessa måste uppfyllas, vilken bur du än funderar på att köpa, eller om du tänker använda någonting du redan har. Här är en lista på saker som gerbiler måste ha i sitt hem för att hålla sig glada och friska.


minimum requirements
Det finns några saker som en gerbilbur måste uppfylla

Tillräckligt med plats

Dina gerbiler må vara små, men de behöver plats att springa runt på. De kommer tillbringa större delen av livet i denna bur, så den måste vara tillräckligt stor. Jordbruksverket säger att gerbiler måste ha minst 0,12 m², och att höjden på buren måste vara minst 20cm.


Folk rekommenderar olika saker, men det är bäst att skaffa en så stor bur som du har råd och plats med. Ju större desto bättre! En viktig sak är att se till att buren är tillräckligt djup för att ge gerbilerna åtminstone 13-15 cm strö, och att se till att de också har plats att springa runt ovanför eller bredvid ströet.


Säkerhet

En av de viktigaste sakerna du måste tänka på är att din bur är säker. Om du är osäker på ifall buren är säker eller inte är det alltid bäst att inte chansa. Om du tycker att den är instabil, har vassa delar som dina husdjur kan skada sig på eller har synliga hål skulle vi rekommendera att skaffa någonting annat.


Hemgjorda burar kan fungera bra om personen som byggt dem vet vad hen gör. Om du inte är säker är det bäst att köpa en som är välgjord och ser till att hålla dina husdjur säkra.


safe enclosure
En av de viktigaste sakerna med en gerbilbur är att den är säker för dina husdjur

Ett annat säkerhetstips är att inte köpa en bur med ett lock som kan ramla ner i buren, t.ex. när du lyfter upp det. Gerbiler är supersmå varelser som kan skadas allvarligt om någonting ramlar på dem. Förutom lock är det viktigt att se till att hjul och andra leksaker som kan ramla eller välta också är säkert fastsatta.

Rätt material

Det är viktigt att dina gerbilers bur är gjord av rätt material. Gerbiler är superbra på att rymma, och deras vassa små tänder kommer snabbt gnaga igenom tunn plast eller trä. Om buren är gjord av trä måste det vara säkert för djur, om de gnager på det får det inte ramla av flisor, och det bör inte vara behandlat på ett sätt som kan skada gerbilerna. Det är tyvärr omöjligt att se till att de aldrig gnager!


Även om invecklade torn av plastklossar kan se roligt ut för barn är de inte en bra leksak av flera skäl. För det första eftersom gerbilerna lätt kan tugga sig igenom plasten och rymma, och för den andra för att en dräktig eller lite knubbig gerbil lätt kan fastna inne i byggnaden. För det tredje kan också en illa byggd del lätt gå sönder och ramla på ditt husdjur så att hen skadar sig.


Hygien

Hur din bur än ser ut måste du kunna städa den på rätt sätt. Hörn är speciellt svåra att få rena från smuts, så det är bra att välja en som verkar lätt att få ren.


En privat plats

Även om dina husdjur i stort sett alltid njuter av ditt sällskap kommer de verkligen uppskatta en plats där de kan vila utan att ha vakande ögon på sig. Det kan vara ett litet hus du satt in, eller ett extra tjockt lager strö där de kan bygga ett bo att gömma sig i.


Öppningar

Se till att dörrar och öppningar är stora nog för dig att nå alla områden i buren. Det är väldigt frustrerande att inte komma åt ena hörnet när du ska städa buren!

Ventilation

Att ha en ventilerad bur är otroligt viktigt, inte bara så att dina husdjur kan andas frisk luft, utan så att de kan hålla sig svala under varma sommardagar. Alla burar med glas- eller plastlock är farliga, eftersom de ofta inte låter luft strömma genom buren.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än