Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Sveriges Biodlares Riksförbund

Om du funderar på att skaffa bin rekommenderar vi verkligen att du går med i din lokala biodlarförening. Sveriges Biodlares Riksförbund - Biodlarna är en intresseorganisation bestående av enskilda medlemmar anslutna till lokala biodlarföreningar. Även om de främsta fördelarna kanske ligger i att gå med i en förening nära dig finns det också fördelar med att gå med i Biodlarna. Varför?


Kurser

Biodlarna är en medlemsorganisation hos Studieförbundet vuxenskolan, och genom Biodlarna får du reda på uppkommande kurser så att du kan hinna boka en plats även på de mest populära ställen. Det är också värt att undersöka om Omlet har några biodlarkurser som kan passa dig, besök vår kurssida.


Bitidningen och fantastiska böcker

Medlemmar får 10 gånger per år tidningen Bitidningen, men massvis med intressant information om biodling och biodlare runt om i landet. I Biodlarnas butik kan du också köpa utvalda böcker och annat material som kan hjälpa dig bli en bättre biodlare.


Försäkning

Medlemmar har möjlighet att utan förmedlingsavgift teckna försäkring med Agria för att försäkra bisamhällena mot amerikansk yngelröta (en ovanlig men förödande sjukdom) i enlighet med Bisjukdomskungörelsen och få ersättning för varje förlorat samhälle.


Etikett och Svenskt Sigill

Via förbundet kan du köpa Biodlarnas ettikett att sätta på dina honungsburkar (om honungen testats och blivit godkänd). Kommersiella biodlare har dessutom möjlighet att ansluta sig till Svenskt Sigill, som försäkrar kvalitet. Tredjepartscertifiering krävs för att sälja din honung i livsmedelsbutiker.

Tips och råd

Genom Biodlarna har du möjlighet att träffa och kommunicera med massvis med andra biodlare runt om i landet. Det finns forum där du kan ställa frågor om dina bin, komma i kontakt med folk som vill sälja bin eller helt enkelt träffa nya vänner med liknande intressen.

Besök Biodlarnas hemsida för att läsa mer, och för att bli medlem.Kommentarer

Aisha, 30 juni 2021

Det är jätte bra butik.