Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Marsvinsparasiter


Tyvärr kan marsvin drabbas av en rad olika parasiter: kvalster, löss, loppor och fästingar. De är otrevliga för både husdjur och ägare, men den goda nyheten är att det finns gott om effektiva behandlingar för alla dessa problem. Din veterinär säljer oftast dessa produkter, och du kan ge dem själv hemma. Det är bra att ta kort på dina marsvins problem för att visa för din veterinär så att du är säker på att du identifierat rätt parasit och köper rätt behandling.


För kvalster och löss kan du använda ett speciellt schampo som du kan köpa hos din veterinär. De är lätta att använda och du kan göra det själv hemma. För att minska risken för att dina husdjur drabbas väljer många ägare att använda dessa schampo i förebyggande syfte efter marsvinens bad. För mer information, läs igenom vår del om marsvinshälsa.


guinea pigs can get parasites
Marsvin är mottagliga för parasiter som kvalster, löss och loppor

Vad gäller fästingar är det alltid bäst att ta med marsvinet till veterinären; vi rekommenderar inte att du tar bort dem själv. De är svåra att få bort hela, och det finns risk att ett kvarlämnat huvud kan orsaka en smärtsam infektion hos ditt marsvin.


Vanliga loppmedel kan användas i ditt hem, men inte på dina marsvin. Eftersom många loppmedel och färstingprodukter är giftiga för marsvin rekommenderar vi att du frågar en veterinärsköterska efter marsvinsvänliga produkter om du tror att ditt marsvin drabbats av loppor.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än