Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur rengör jag min marsvinsbur?


Vissa ägare väljer traditionella burar i trä, men många börjar förstå fördelarna med ett modernt alternativ som är välisolerat och lätt att rengöra. Vi erbjuder ett nytt och innovativt sätt att ha marsvin som är lätt att använda, hygieniskt och säkert.


Marsvinsburen Eglu Go är lätt att rengöra

Marsvinsburen Eglu Go kommer med en tillhörande gård, där marsvinen kan springa runt medan du rengör deras bur. Att rengöra dessa burar tar bara några minuter, så att du får mer tid över att tillbringa med dina husdjur. Innan du städar din Eglu Go måste du ta ut marsvinen och hålla dem på en säker plats. Om marken inte är frusen eller våt är det lätt att släppa ut dem på gården och stänga dörren till buren. När de är säkert på plats ute kan du öppna luckan bak på buren och dra ut ströbrickan. Häll bara ut det använda ströet i soptunnan eller på din kompost, spruta på lite desinfektionsmedel och torka av med en trasa. Golvet på Eglun absorberar inte fukt på samma sätt som en traditionell bur i trä, så det är mycket lättare att rengöra och är därför mycket mer hygieniskt. När brickan är ren kan du bara sätta tillbaka den och lägga på tidningspapper och hö, eller något annat slags underlag. Du kan sen fylla på mat och stänga luckan. Slutligen, vrid på handtaget uppe på buren för att öppna dörren och se hur dina marsvin rusar in i sitt nystädade hem.


Mer traditionella burar i trä måste ha golvet täckt med tidningspapper för att ge isolering, och en plats du kan låta dina marsvin springa på medan du rengör buren. Se till att dina marsvin är säkra, t.ex. i en förstärkt stängd kartong med massvis med lufthål. Ta bort papper och strö ur buren och lägg på komposten, och använd sedan en borste för att få bort resterna av hö och spillning. Om spillningen har stelnat kan du behöva skrapa bort det. Använd ett marsvinssäkert desinfektionsmedel och spruta över buren (lägg extra energi på hörn), och lämna att torka i en minut eller två. Lägg på nytt tidningspapper och strö, och gör samma sak i vid matplatsen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än