Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Marsvinsburar för inomhusbruk


Marsvinsexperter är inte överens om huruvida man ska ha sina marsvin inom- eller utomhus, och under vilka månader, men de flesta är överens om att marsvin inte bör vara utomhus om temperaturen går under 10 grader. Var du än bor måste du själv avgöra var du vill ha dina marsvin.


Om du flyttar in dina marsvin över vintern är det en bra idé att tänka på var i ditt hus som de kan bo under denna period. Det måste finnas plats för buren och gården, och denna plats måste vara varm, men inte för varm. Marsvin mår som bäst i 17-20 grader, så det är viktigt att hålla dem borta från element, direkt solljus, öppna brasor och värmeutlopp.

guinea pigs enjoy being indoors during cold weather
Marsvin föredrar att vara på en tyst plats inomhus när det är kallt ute.

Förutom temperaturen måste du också ta hänsyn till att marsvin inte tycker om för mycket ljud. De har väldigt utvecklad hörsel, så vad som känns som en lagom nivå för oss människor kan vara för högt för marsvinen. Försök att hitta en tyst plats borta från TV:n och allmänt liv och rörelse i huset. Du bör inte låta dem bo i barnrum, tvättstugor eller garage på grund av ljud, kemikalier och drag. Marsvin är speciellt mottagliga för dragiga platser, och kan lätt utveckla luftvägsinfektioner om de bor på en kall och dragig plats.


Slutligen, om du har andra husdjur måste du se till att marsvinen bor på en plats de inte kan komma åt. Dina hundar eller katter är med all säkerhet väldigt snälla, men de kan stressa dina mindre husdjur, och det är troligt att marsvinen kommer bli väldigt nervösa av närvaron av dessa mycket större grannar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än