Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Märkliga saker kaniner gör


Boxning

Om din kanin ‘boxar’ dig med sina framtassar när du kommer nära vill den säga åt dig att försvinna. Detta händer antingen när en hona har fått ungar eller när en hane uppfattar dig som ett hot.


Hakgnuggning

Om du ser att din kanin gnuggar sin haka mot saker försöker den bara markera sitt revir. Kaniner har doftkörtlar på hakan, och även om andra kaniner förstår vem området tillhör kan människor lyckligtvis inte känna lukten.

Kaniner har vissa beteenden som verkar väldigt konstiga för oss


Cirkulerande

När en hane är på jakt efter en hona kommer han gå runt i cirklar och börja göra märkliga surrande ljud.


Skymningsdjur

Kaniner är skymningsdjur, vilket betyder att de är som mest aktiva på morgonen och kvällen. Om du vill ge dem mat och leka med dem är det därför bäst att välja dessa tider på dygnet.


Tillplattad

Som ett sista försök att försöka gömma sig från rovdjur försöker en kanin lägga sig platt på marken och låtsas som att den inte är där. Man kan ibland se nya kaniner göra detta om du står böjd över dem, eftersom de tror att du är farlig.


'Leka död'

Detta är faktiskt ett tecken på en nöjd kanin. Den kan se väldigt övertygande död ut genom att ligga på ryggen med benen utsträckta.


'Alltid redo'

Kaninen sitter upp med klara ögon, med näsan darrande och öronen på spänn.


Skrikande

Rädda kaniner kan ibland skrika.


Sprutande

Kaniner gnider sig inte bara mot saker för markera revir, de sprutar också urin… på buren, en stol, eller till och med på dig!


Stampande

Om en kanin tror att det är fara på färde kommer hen stampa i marken med sina bakben. Det är en instinkt från tider då de levde i underjordiska gångar, som ett sätt att berätta för andra kaniner om faran.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än