Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Kaniner älskar rutiner

Precis som de flesta djur är dina kaniner mer avslappnade och generellt gladare om du gör det till en rutin att ta hand om dem. Försök att titta till dina husdjur vid ungefär samma tid varje dag.

Kaniner behöver vissa saker varje dag


Varje dag behöver dina kaniner följande:


  1. En uppfräschning av buren

  2. Rengör spillningsbrickan, eller det hörn i buren dina kaniner använder som toalett. Om avföring får samlas under en längre tid skapar det en väldigt otrevlig atmosfär för kaninerna, och kan orsaka häsoproblem i form av flugor under sommarmånaderna. Kaninburen Eglu Go är otroligt lätt att rengöra, så det bör inte ta lång tid. Du kan läsa mer om detta i delen om kaninburar.


  3. Fyll på och kolla vattenflaskan

  4. Det är väldigt viktigt att dina kaniner alltid har tillgång till vatten, så förutom att diska flaskan en gång i veckan är det bra att varje dag kolla så att den fungerar när du ändå fyller på den.


  5. Fyll på mat och strö

  6. Du måste se till att de får ny mat (foder, hö och färsk mat), och deras strö om de har ätit mycket av det. Kaninburen Eglu Go har ett specialdesignat hö- och vattenställ, så att du kan ta med det inomhus för att fylla på.


  7. En väldigt snabb hälsokontroll

  8. Det finns ingen poäng i att ge dina husdjur en grundlig genomgång varje dag, men du måste kolla till dem så att du är säker på att allt står rätt till. Se till att de kan andas som de ska, att de inte verkar sjuka eller skadade, att de äter, och att ingenting fastnat i pälsen. På sommaren är det också viktigt att två gånger om dagen kolla så att avföring inte fastnat i baken. Det kan dra till sig flugor, vilket i sig kan leda till stora problem.


    Det är också bra att studera deras beteende. Verkar de stressade? Ligger de ner och hyperventilerar? Allt eftersom du lär känna dina husdjur kommer du lära dig hur de ser ut när de är friska och glada, och allting som sticker ut från detta kräver vidare undersökningar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än