Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Fint väder kan göra dina kaniner illa

Vid den här tiden har alla tankar på vinter försvunnit och vi samlas runt grillen på varma kvällar för att diskutera vem som emigrerat till Australien och när tomaterna är mogna nog att skördas. Du måste dessutom se till att göra några saker för att ta hand om dina kaniner.


Under sommaren är det viktigt att se till att dina kaniner är svala, har tillräckligt med vatten, och inte drabbas av flugsvärmar

Din kanin har kanske redan ätit massvis med gräs, men om hen inte har det bör du introducera det sakta. En drastisk ändring i kosten kan ge din kanin diarré.

Se till att du håller ett extra öga på renligheten under sommaren. Förutom de vanliga rutinerna bör du försöka undersöka kaninens päls varje morgon och kväll för att upptäcka ovanliga tecken. Flugor kan vara väldigt otrevliga parasiter för kaniner. De lägger sina ägg, och inom några timmar har de kläckts till larver som kommer äta på din kanin och gräva sig ner i huden. Om din kanin och din bur är rena kommer kaninens egna renlighetsrutin räcka långt för att hindra detta problem.

Kolla kaninens vattennivå varje dag. Inte bara kommer dina kaniner dricka mer vatten, men det kommer också dunsta bort, så du måste vara extra noggrann.

Ställ buren och gården så att kaninerna alltid har en plats i skuggan att gå och vila på, även mitt på dagen.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än