Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du väljer en andra hund

Vi älskar hundar och skulle ljuga om vi sa att vi aldrig någonsin funderat på att fylla huset med en hel flock, för de flesta är det inte genomförbart. Om du har haft liknande tankar och funderar på att skaffa en ny valp eller vuxen hund till ditt hem är detta delen för dig. Att skaffa en hund till kan vara en bra idé om du har tid, pengar och plats för mer hundar, men är det nödvändigt?


En snäll schärfer med sin gulliga lilla valp
En snäll schärfer med sin gulliga lilla valp

Hundar är generellt sett väldigt nöjda med uppmärksamhet från bara dig och din familj, och det är inte nödvändigt att de ha en annan hund som håller dem sällskap. Ta inte för givet att en hund till kommer ersätta dig när du är borta, snarare måste du tillbringa mer tid med hundarna om du har fler. Med dig som ledare kan en grupp hundar vara oense om var i hierarkin de står, och kan bråka när du inte är hemma.

Det är också bara en bra idé att skaffa mer än en hund om du har mycket erfarenhet av hundar.


Tre superfina bullterriers bredvid varandra
Tre superfina bullterriers bredvid varandra

Liknande hundar kommer bäst överens

Det är bäst att välja raser som har liknande temperament och rörelsekrav, och det är viktigt att du väljer ett passande kön. Hundar av motsatta kön kommer generellt sett bättre överens, eftersom de bråkar mindre.
Två berner sennen-hundar leker med varandra
Två berner sennen-hundar leker med varandra

Två hanhundar är särskilt troliga att utmana varandras plats i flocken, och kan ha svårt att komma överens om saker. Tikar kan ha svårt att bestämma vem som står högst i hierarkin och kan bråka om ledarrollen under en lång tid.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än