Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lär din hund att komma tillbaka

Att kunna låta din hund gå utan koppel på ett säkert sätt och med vetskapen att hen kommer komma tillbaka till dig är en skön känsla. Hunden får ut mer av sin promenad och du får se hen utforska och undersöka allt hen tycker om.


En spännande hundpromenad låter din hund hitta stora leriga pölar
En spännande hundpromenad låter din hund hitta stora leriga pölar

Att träna en hund att komma tillbaka när hen inte går i kopplet kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Alla hundar har bra och dåliga dagar, och ibland kan hunden få för sig att hen hellre gör någonting annat. Belöna hen alltid med en godisbit och massvis med beröm när hen kommer tillbaka till dig. Om du kan göra det varje gång kommer din hund snabbt lära sig att det är någonting positivt att komma tillbaka, så varför skulle hen inte? Hundar lyssnar väldigt bra på ljud, så se till att ditt kommando för att komma tillbaka är tydligt, så att hunden förstår vad du vill att hen ska göra. Försöka att aldrig ropa tillbaka hen med en panikartad röst - en exalterad och glad röst fungerar alltid bättre.

  1. Sträck ut båda dina armar framför dig vid ungefär höfthöjd och ropa din hunds namn.
  2. När du fått hens uppmärksamhet, sätt dig ner så att du är på hundens nivå och ta in armarna mot bröstet medan du säger ‘Kom’ eller ‘Kom hit’.
  3. När hen kommer till dig, ge hen genast en godisbit och massvis med beröm och få hen sen att sitta. När hen sitter kan du uppmuntra hen att springa iväg när hen vill.

En engelsk bulldog på väg tillbaka till sin ägare
En engelsk bulldog på väg tillbaka till sin ägare

Fortsätt öva hemma i trädgården eller på en säker plats tills ni båda är mer trygga.

Kom ihåg att aldrig springa efter din hund om hen försvinner bort. Hunden kommer anta att ni leker en lek och kommer fortsätta springa. Ibland kan det hjälpa att gå eller springa i motsatt riktning och ropa på din hund, hen kommer vända om och springa efter dig! Följ de tre stegen här ovan och behåll lugnet. Du måste lita på att din hund kommer tillbaka, men också vara auktoritär.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än