Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lär din hund att inte hoppa upp på möbler och människor

Hundar kan vara perfekta kompisar i soffan. De älskar att gosa och kan ge trygghet och värme. Om du dock inte vill ha din hund på soffa när hen inte längre är valp är det bäst att aldrig låta hen komma up, även om du vill mysa (vi vet att det är svårt).


En busig chihuahua som äger soffan
En busig chihuahua som äger soffan

Det är väldigt lätt att skämma bort en valp och ge hen uppmärksamhet när hen hoppar upp, men varje gång du svarar på valpens uppmärksamhetskrav så uppmuntrar du detta beteende. Valpen kommer lära sig att om hen hoppar upp på dig eller på soffan kommer hen belönas med klappar och kommer fortsätta utmana din auktoritet. Att plocka upp hunden i knät för att klappa och gosa kommer ha samma effekt, även om du sen sätter hen hen på golvet.


En yorkshireterrier slappnar av på soffan och testar sin ägares auktoritet
En yorkshireterrier slappnar av på soffan och testar sin ägares auktoritet

Förebyggande

Ignorera alltid din hund när hen hoppar upp, och belöna hen aldrig med uppmärksamhet eller beröm. Beräkna när hen kommer hoppa, och säg istället åt hen att sitta. Så fort hunden sitter kan du ge hen massvis med beröm och uppmärksamhet.


En busig hund har hoppat upp på soffan
En busig hund har hoppat upp på soffan

Hunden kommer lära sig att för att få den uppmärksamhet hen vill ha måste hen följa ditt kommando att sitta. Det kommer motverka detta ovälkomna beteende, men du måste se till att du säger åt hen att sitta varje gång hen försöker hoppa upp, annars kommer hen tro att det ibland fungerar att hoppa upp för att få uppmärksamhet och kommer fortsätta testa dig. Kom ihåg att det är viktigt att hela familjen är med på detta så att hunden inte blir förvirrad och aldrig lär sig.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än