Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Åka bil med din hund

Det är lätt att resa med din hund med Omlets kuddsäng

Det är lätt att resa med din hund med Omlets kuddsäng.

Det finns inget som slår att hoppa in i bilen och ge sig ut på vägen med din lurviga vän bredvid dig, med deras upphetsade svans viftande inför det kommande äventyret. Men för att se till att din hund får en bekväm resa behövs mer än bara ett hundkoppel och en klapp på huvudet. Att köra bil med en hund i bilen innebär att du behöver tänka på både säkerhetsregler, hur du kan tillgodose din hunds behov under bilresan, och att välja rätt produkter för att underlätta för längre resor.

Är det säkert att ta med hunden i bilen?

En hund ska antingen åka i en bur, sitta i sätet med säkerhetssele anpassad till hundar eller sitta bakom lastgaller. Om du har hunden i bagageutrymmet måste du se till att ingenting kan falla över hunden. Om hunden är lös i bilen kan du få böter. Och man ska aldrig lämna en hund ensam utan uppsikt i en bil.

Åka bil med hundvalpar

Att resa med valpar kan vara både spännande och utmanande. En ny valp kommer att vara obekant med känslan av att resa i en bil, och det är inte ovanligt att den behöver gå på toa under resan - så se till att du har en kartong eller hundbur där botten är täckt med tidningar. Det är också en bra idé att ha någon annan med dig i bilen för att behålla valpens uppmärksamhet och för att lugna den.

För att hjälpa till att vänja hundvalpar vid att åka bil, börja med korta bilturer runt kvarteret och öka längden gradvis när de blir mer bekväma. Gör bilen till en positiv plats genom att associera den med godsaker, leksaker och beröm.

Åksjuka för hundar

Precis som människor blir en del hundar åksjuka i bilar. För att förhindra att din hund blir åksjuk, vänja den vid att åka bil från en tidig ålder, om möjligt. När du först skaffar din valp eller hund, ta med den på frekventa men korta bilturer under de första veckorna. Variera var du kör till så att din hund inte alltid förknippar bilturer med t.ex. veterinärbesök. Och för att minimera risken för bilsjuka, begränsa mat och godsaker före bilturen, och ge din hund istället godsaker i sin bur under bilresan för att hålla den sysselsatt och se till så att den känner sig tillfreds.

Synliga tecken på hundbilsjuka kan vara överdriven dregling, kräkningar eller rastlöshet. Om din lurviga vän uppvisar dessa symtom är det viktigt att rådgöra med din veterinär. De kan ge dig råd om hur du hanterar bilsjuka, antingen genom medicinering, genom att sätta på luftkonditioneringen eller med andra botemedel. För att prioritera din hunds komfort och välbefinnande, sök alltid professionell rådgivning för eventuella problem som inte går över.

Hundburar

Att investera i en hundbur kan avsevärt förbättra din hunds säkerhet och komfort under bilturer. När du bestämmer dig för vilken bur du ska köpa, välj en bur som är lämplig för din hund, så att den kan stå, vända och ligga bekvämt. De bästa hundburarna för resor har en vinklad frontpanel med en låst dörr så att du kan ha enkel åtkomst när du tar din hund in och ut på baksidan.

Omlets bärbara hundburar finns i ett antal olika storlekar och har enkel hopfällning och dubbla dörrar. Oavsett vilken bur du bestämmer dig för, se till att du introducerar den för din hund gradvis hemma innan du använder den för bilresor. Detta kommer att hjälpa din hund att associera buren med positiva upplevelser och göra bilturen roligare för alla.

Omlet och din hund

När det gäller att tillgodose din lurviga väns behov under bilresan, ger Omlet det lilla extra. Vår genomtänkta design prioriterar din hunds komfort, säkerhet och välbefinnande på varje resa. Från innovativa hundburar som kan tas med på resan till designerhalsband och bekväma hundsängar, vi på Omlet förstår hur viktigt det är att göra varje äventyr med ditt husdjur så roligt och stressfritt som möjligt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än