Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Allmän hundhälsa

Det finns massvis med saker du kan göra för att hålla veterinärsbesöken (och de medföljande kostnaderna) till ett minimum.


En väldigt frisk och glad golder retriever
En väldigt frisk och glad golder retriever

Håll koll på din hunds journaler

Förvara din hunds veterinärspapper på ett säker ställe. Se till att du har koll på alla vaccinationer och vet när de behöver fyllas på. Skriv ner möjliga mediciner och bedövningar som din hund är allergisk mot, och var inte rädd för att fråga receptionisten hos veterinären om det finns någonting du kan ha glömt. Efter att din hund fått medicin utskriven, skriv ner namn, styrka, dosering och hur ofta du ska ge din hund medicinen.


Att träna kommer hjälpa din hunds hälsa
Att träna kommer hjälpa din hunds hälsa

Observera din hunds vanliga beteende

Försök att skapa en bild av din hunds normala tillstånd så att du lätt kan se när någonting inte står rätt till. Tecken på att någonting är fel kan vara öppen flämtande mun, tung andning, mycket dreglande och skum vid munnen. Dessa symptom är vanliga för hundar när de blir oroliga och stressade, kanske för att de lämnats ensamma för länge eller känner sig obekväma när ni åker bil. Men de kan också dyka upp när din hund är sjuk, eller när du introducerar ett nytt husdjur i ditt hem. Om du märker förändringar i din hunds beteende, eller tror att hen har ont, är det alltid bäst att ta med hen till veterinären.


En flämtande hund
En flämtande hund

Träning och övervakning är också viktiga för att hålla din hund frisk. Om du inte kan kalla tillbaka din hund eller låta hen gå bredvid dig kan du råka ut för faror som trafik och infektioner.Liknande produkter

Kundbilder

Kommentarer Leave a comment

Det finns inga kommentarer än