Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Är hamstrar nattdjur?

Ja, hamstrar som används som husdjur är nattdjur. Många av dessa djurs förfäder var tvugna att vara vakna på natten, både för att komma bort från värmen och för att undvika att bli uppätna av rovdjur. Därför kommer din hamster vanligtvis sova större delen av dagen, och vara mer aktiv på natten.

Hamstrar är vakna större delen av natten, eftersom de är nattdjur
Hamstrar är vakna större delen av natten, eftersom de är nattdjur

Det är inte en bra ide att väcka din hamster på morgonen efter eftermiddagen, men vissa husdjur kan ändra sin naturliga dygnsrytm med ett par timmar, och bli aktiva sent på kvällen. Djuren mår inte bra av att väckas tidigt under eftermiddagen (vi skulle heller inte tycka om att väckas väldigt tidigt på morgonen), men du kan möjligtvis flytta fram din hamsters vakna tid något så att ni får mer tid tillsammans.


Att hamstrar vanligtvis är vakna på nätterna är någonting du måste tänka på innan du köper en husdjurshamster, speciellt om den är menad som husdjur till ett barn. I kombination med andra anledningar rekommenderar många experter och djurföreningar att inte köpa hamstrar till barn förrän de är lite äldre (över tio eller elva år), eftersom de kommer vara uppe längre på kvällarna. De flesta hamstrar måste bo ensamma, så de kräver mer interaktion från dig än många andra husdjur.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än