Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Olika sorters hönshus

Det finns otroligt många hönshus på marknaden. Vare sig du har en stor trädgård och en flock på 10-12 dvärghöns eller bara ett par Gingernut Rangers finns det ett perfekt hönshus för dig.


En grön Eglu Go UP ser fantastisk ut i trädgården, och höns älskar den
En grön Eglu Go UP ser fantastisk ut i trädgården, och höns älskar den

Storlek

Ju större huset är, desto fler höns kan du ha, men du kommer bli förvånad över hur många höns även de små hönshusen rymmer. När dina höns sover sitter de på sittpinnar och trycker sig mot varandra för att hålla värmen. Du kanske tror att ditt hönshus är fullt, men om du öppnar det på natten kommer du se hur mycket plats det blir över när hönsen sitter så nära varandra de kan.

De flesta tycker att 2-8 höns fungerar i som husdjur. Det handlar vanligtvis om platsbrist eller att det är svårt att göra sig av med alla ägg en större flock producerar.


Stor

Vi tycker att ett stort trädgårdshönshus bör rymma 6 eller fler höns. Du vill givetvis välja ett hus som har gott om plats, men ibland kan annonsering av hönshus vara missvisade. Du måste anta att ett hus som säger sig rymma 6 höns pratar om mindre hönsraser som dvärgkochins, så då kommer dina 6 orpingtons ha svårt att få plats. På Omlet försöker vi alltid ge dig en uppskattning för hur många höns, och vilken storlek på hönsen, som får plats i våra hus.


Helen Goodsons fyra dvärghöns och två kochins älskar sin Eglu Cube
Helen Goodsons fyra dvärghöns och två kochins älskar sin Eglu Cube


Kolla hur lätt det är att rengöra, underhålla och flytta en Eglu Cube.

Våra större hönshus inkluderar två trähus formgivna av det kända Forsham Cottage Arks; Lenham (6-8 större höns/10-12 dvärghöns) och Boughton (4 medelstora höns) samt det fantastiska plasthönshuset Eglu Cube (4-5 större höns/6-8 dvärghöns) som vi designat här.


Medel/Litet

Ett medelstort eller litet trädgårdshönshus rymmer mellan 2 och 4 höns, så här finns det massvis av hus att välja mellan. Som hönsägare, och framför allt som nybörjare, vill du ha ett hus som är minimalt arbete men maximal utdelning.

Våra Eglu Classic och Eglu Go är perfekta alternativ. Båda dessa hönshus är designade för att göra det lätt och roligt att ha höns, och båda rymmer upp till 4 medelstora höns och 2-3 höns av större raser.Kolla detta medelstora hönshus.

Upphöjda

Den främsta fördelen med att ha ett hönshus som är höjt över marken är den extra yta på gården du får utan att öka platsen den tar upp i din trädgård. Upphöjda hönshus ger dina höns en plats i skuggan under huset och maximerar gården. För hönshus i trä förlänger det livstiden på huset eftersom de generellt hålls torrare och inte ruttnar lika lätt. En extra fördel är att huset hamnar på en mer bekväm höjd, vilket är bra för hönsägare som inte tycker om att ligga på knä eller har begränsad rörlighet.


Stephanie Crofts Gingernut Rangers Daphne och Velma älskar sin Eglu Go UP med gård
Stephanie Crofts Gingernut Rangers Daphne och Velma älskar sin Eglu Go UP med gård

Vi har tre upphöjda hönshus: Eglu Go UP (4 dvärghöns/2-3 stora höns), Eglu Cube (4-5 större höns/6-8 dvärghöns) och Boughton (4 medelstora höns).


Det upphöjda Boughton-hönshuset i trä är jättelätt att använda
Det upphöjda Boughton-hönshuset i trä är jättelätt att använda

Om du redan har en Eglu Go och vill göra om den till en Eglu Go UP är det superlätt. Allt du behöver är ramen och stegen, och sen kan du välja till hjul och en 2 meter lång gård för att passa dina behov.


Det upphöjda hönshuset Eglu Go UP är superpraktiskt.

Material

Materialen ditt hönshus är gjort av spelar stor roll för livslängden på huset, sannolikheten att parasiter bygger bo, hur lätt det är att rengöra och hur välisolerat det är.


Plast

Den främsta fördelen med ett hönshus i plats är risken för röda hönskvalster är mycket mindre. Detta eftersom det i stort sett inte finns några skrymslen och vrår för parasiterna att gömma sig i. Om du ändå råkar ut för röda hönskvalster kan du bara plocka isär huset och spruta det rent med en högtryckstvätt.


Omlets Eglu Cube är superenkel att rengöra och torka
Omlets Eglu Cube är superenkel att rengöra och torka

Hönshus i plats absorberar, till skillnad från hus i trä, inte heller fukt. Det betyder inte bara att du kan rengöra dem med en högtryckstvätt, men också att de inte börjar ruttna. Och du behöver inte vänta halva dagen på att huset ska torka!


Trä

Om du är mer traditionell vill du kanske skaffa ett hönshus i trä. Trähus har använts i hundratals, kanske till och med tusentals, år och är ett fantastiskt sätt att ha höns. Se bara till att huset är gjort av gedigna material så att det håller längre än ett par år.


Boughton-hönshuset bebos av en grupp dvärghöns
Boughton-hönshuset bebos av en grupp dvärghöns

Här på Omlet använder vi hållbart odlad kanadensisk gran som har behandlats för att se till att de är kraftiga och håller i många år framöver. Kolla in Boughton och Lenham.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än