Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vem är ledaren i hönshuset?

Många höns anklagas ofta för att vara mobbare, men det är inte riktigt så enkelt. När en grupp höns bor tillsammans kommer de själva bestämma vem som är högsta hönset, vem som är andreman, tredjeman, och så vidare... Hönan som är vice ledare följer ledaren, och den tredje följer de två över henne. Så fortsätter det ända ner till sista hönan, där stackars Miss Pepperpot måste följa allas ordrar.


Cheryl Powlings Speckledy-hönor har bestämt vem som bestämmer
Cheryl Powlings Speckledy-hönor har bestämt vem som bestämmer

Det enda som kan påverka hackordningen är att introducera nya höns. Introducera aldrig en ensam höna till en grupp eftersom hon automatiskt kommer bli mobbad. Försök istället föra in åtminstone 3 eller 4 åt gången. Tyvärr är det oundvikligt att det blir bråk de första dagarna, men hönsen kommer snart lugna ner sig. Kom också ihåg att aldrig flytta på den svagaste hönan; om du måste dela på hönsen, ta bort mobbaren.


A beautiful white hen being introduced with her friends to the new flock
En Plymouth Rock-dvärghöna introduceras för sina nya vänner

Det kan vara svårt att se dina höns bråka, men du måste komma ihåg att det är en del av deras natur, och för det mesta kommer de lösa problemet själva. När de har bestämt hackordningen kommer saker lugna ner sig, så ta ett djupt andetag och vänta ut dem.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än