Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Höns, katter och hundar

Att du har andra husdjur bör inte vara något större problem när du skaffar höns. Såvida du inte har en räv, varg, tiger, lejon eller något liknande. Låt inte det faktum att du har hund eller katt hindra dig från att skaffa höns!


Rachael Harris katt sitter uppe på hönshuset och vaktar hönsen
Rachael Harris katt sitter uppe på hönshuset och vaktar hönsen

Höns är förvånansvärt tuffa när de tvingas till det. En grupp höns kan lätt försvara sig mot både hundar och katter. Vi rekommenderar dock inte att lämna dina höns med en hund eller katt utan uppsyn. Det finns till och med vissa fördelar med att ha hundar eller katter när du är hönsägare. Katter håller gnagare borta, och hundkiss kan avskräcka vissa rävar.


Hundar

Hundar och höns kan absolut leva i symbios, det bör inte vara några problem. Om det är säkert eller inte att ha hönsen kring din hund beror helt på hundrasen. Vissa raser är givetvis mer benägna att jaga. Det kan ställa till problem när du för första gången presenterar hönsen för din hund. Du känner din hund bäst, och vet säkert om det är troligt att hen kommer jaga hönsen. Om så är fallet kan du till att börja med koppla hunden, och om hen rusar mot hönsen bör ett bestämt "nej" vara tillräckligt för att din hund ska förstå att hönsen inte ska jagas. Förhoppningsvis kommer hönsen stå upp mot din hund och picka den på nosen. Det brukar vanligtvis vara tillräckligt för att hunden inte ska störa dem igen.


Lucy Milnes stora hund säger hej till hennes glada höns i deras Eglu Cube
Lucy Milnes stora hund säger hej till hennes glada höns i deras Eglu Cube

Katter

Katter och höns kommer vanligtvis bra överrens. Katter är mindre än de flesta hundar, vilket gör att hönsen har lättare att försvara sig. Det är mer troligt att din katt kommer springa från hönsen än tvärtom. Med det sagt, om du har en väldigt bestämd katt kanske du måste fundera på stängselalternativ som håller katten ute.


Claire Scotts katt Lucy är kompis med hennes dvärgkochins
Claire Scotts katt Lucy är kompis med hennes dvärgkochins

Läs delen om hur du introducerar dina höns för dina husdjur här.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än