Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ta med dig dina höns hem

Dagen dina höns kommer hem till dig för första gången är väldigt spännande för alla. Att visa dem deras nya hem och se dem utforska omgivningarna är superroligt. Första gången du hittar ett ägg är också fantastiskt, kanske till och med bättre än att äta det. Fortsätt läsa för att få reda på hur du snabbast får dina höns att känna sig som hemma och hur du introducerar dina höns för andra husdjur.


Du kan använda Omlets hönsstängsel för att hålla hönsen borta från rabatter
Du kan använda Omlets hönsstängsel för att hålla hönsen borta från rabatter

Introducera dina höns för sitt nya hem

Det är bäst att ha hönshuset klart innan dina höns anländer. Du har förmodligen tagit hem dina höns i en kartong eller en bur, så när du kommer hem är det bara att ställa lådan inne i huset och låta dem komma ut när de är redo. Om de inte kan ta sig ut själv får du försiktigt lyfta ut dem.


Första gången våra höns såg sin nya Eglu Classic
Första gången våra höns såg sin nya Eglu Classic

Du bör hålla dina höns på gården första dagen så att de vet var de ska gå för att få vatten och mat. Om hönshuset inte har en gård rekommenderat vi att hålla dem i huset över natten. Efter första dygnet kan du släppa ut dem på en större gård, eller låta dem gå fritt. De bör nu veta var de kan få mat och vatten. De första dagarna bör du kolla till dem några gånger för att se till att de har det bra, och när du stänger för natten måste du se till så att alla har kommit in.


Introducera dina höns för andra husdjur

Försök skjuta upp första mötet tills dina höns är helt trygga, eftersom de kan ha svårt att komma till ro om de presenteras för din hund allt för tidigt. När vi pratar andra husdjur handlar det om djur som dina höns kommer dela trädgården med. Dina höns behöver inte träffa hamstern eller dina fiskar. Om du har katter eller hundar måste du dock se till att de lär känna de nya hönsen innan de kan springa runt i trädgården tillsammans.


Att introducera dina nya höns för dina katter eller hundar är oftast väldigt lätt
Att introducera dina nya höns för dina katter eller hundar är oftast väldigt lätt

Höns kommer bra överrens med både katter och hundar, och när de vant sig brukar de inte bry sig så mycket om varandra. Du bör dock vara med i trädgården tills du känner dig säker på att hönsen inte kommer skadas.


Hundar

Din hund måste kunna de grundläggande 'sitt' och 'nej'. Ta först din hund på en lång promenad så att hen är trött innan du presenterar de nya hönsen. Första gången är det bäst att ha hunden kopplad. På så sätt vänjer de sig vid varandra, och du kan motverka oönskat beteende genom att dra i kopplet. Låt hunden lukta på hönsen om hen vill. Det är troligare att dina höns kommer picka hunden på nosen än att din hund skadar dem.


Martin Dungeys vackra hund vaktar hönsen
Martin Dungeys vackra hund vaktar hönsen

Vänta tills nästa dag med att låta dem träffas igen. Då kan du släppa kopplet. Säg åt din hund att sitta, och ta sedan en av dina hönor och sätt ner på marken. Håll dig nära, så att du kan bryta in om hunden skulle få för sig att närma sig hönan. Troligtvis kommer hen bara lukta lite och sedan tappa intresset. Om hunden börjar jaga eller bita hönan kan du behöva bygga en gård till dina höns som din hund inte kan komma in på.


Katter

Du behöver inte oroa dig för att dina katter ska springa efter dina höns. Höns är ganska stora, och en katt kommer inte vara intresserad av dem. Och om de mot förmodan skulle visa intresse kommer hönsen kunna stå upp för sig själv och picka tillbaka. Det borde vara tillräckligt för att din katt ska hålla sig på bekvämt avstånd.


En ung svart katt lär känna en av Omlets Gingernut Rangers
En ung svart katt lär känna en av Omlets Gingernut Rangers

Första gången de ses är det bäst att ha dina höns på gården så att katten inte kan komma åt dem. Du kan sätta ner din katt nära hönshuset för att se om hen över huvud taget visar något intresse. Förmodligen kommer din katt kolla på dem ett tag och sen bli uttråkad. Det är en bra reaktion, eftersom det visar att din katt inte kommer bry sig om dem även när de är ute i det fria.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än