Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gerbiler som stampar med tassarna


Det finns massvis med olika anledningar att gerbiler stampar med fötterna. Den vanligaste är att de använder sig av denna metod för att varna varandra för fara. En gerbil håller oftast utkik efter rovdjur, och om de ser någonting som gör dem stressade eller rädda kommer de stampa med tassen för att säga till de andra gerbilerna att de ska springa och gömma sig. Du kan också se gerbiler stampa när deras vänner varnar dem.


gerbil foot stomping
Om det är första gången du ser detta beteende kan det vara lite oroande. Men få inte panik, försök bara förstå vad det är som skrämmer dina husdjur

Om dina gerbiler ofta stampar med tassarna, försök att se vad det kan vara som gör dem stressade. Är de nära en TV? Finns det andra djur i rummet? Är de vid rinnande vatten? Alla dessa saker kan göra dina husdjur oroliga, så det är bäst att avlägsna det som stressar dem, eller flytta buren någonstans där det är lugnare och tystare, och dit dina andra husdjur inte får komma.


Om en gerbil stampar med foten och inte får någon uppmärksamhet från sina vänner kan det vara ett parningsbeteende snarare än en varning. Gerbiler kan, till skillnad från oss, skilja på de två, så om deras vänner i buren inte verkar bry sig handlar det förmodligen om ett parningsläte.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än