Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Saker gerbiler älskar


Gerbiler är fantastiska husdjur. De berikar sina ägares liv, så det är naturligt att du vill göra samma sak för dem. Förutom att ge dem det mest grundläggande: mat, en vän, en bra bur, strö, ett hjul och vatten, finns det några saker du kan göra för att se till att dina husdjurs liv blir ännu roligare och intressanta.


 1. Leksaker

  Gerbiler älskar att leka med leksaker, vare sig du köper dem eller tillverkar dem själv. Livet i en bur kan vara lite tråkigt, så allting du kan lägga till för att göra deras liv lite mer intressant kommer vara väldigt uppskattat.


  gerbiler älskar leksaker
  Dina gerbiler kommer älska att få några leksaker i sin bur

  Detta kan inkludera gnag- och tuggleksaker, tunnlar och broar. De kan förbättra dina husdjurs tandhälsa, ge dem psykisk stimulans och framför allt göra att de har roligt. Vi har en rad olika leksaker på vår hemsida, från fruktformade gnagleksaker till mobiler och broar.


 2. Extra strö

  Alla gerbiler behöver ungefär 15-20cm djupt strö för att kunna gräva tunnlar, men om du har möjlighet att ge dem ännu mer kan det vara väldigt roligt för det, eftersom de älskar att gräva och skapa små rum och tunnlar. Se bara till att inte fylla buren ända upp, de måste kunna stå upprätta!


 3. Tugg- och gnagleksaker

  Dessa är perfekta leksaker för gerbiler. De ger inte bara massvis med stimulans, utan låter också dina gerbiler anpassa längden på sina tänder. Eftersom deras tänder växer under hela livet kan de ibland bli obekvämt långa, vilket till och med kan leda till att dina husdjur får svårt att äta. Det är därför bra att ge dem någonting att gnaga på när de känner att de behöver det.


  chews and gnaws
  Gnagleksaker är fantastiska för att hjälpa dina gerbiler att kontrollera längden på sina tänder

  Om du vill ge dem trä som du fixat själv är det viktigt att välja ett träslag som inte bryts upp till mindre delar, och som inte har behandlats (olja, färg eller skadedjursbekämpning).


 4. Godis

  Precis som du och jag tycker gerbiler om att smaska i sig godsaker då och då. Om du är osäker på vad gerbiler kan och inte kan äta har vi skapat en gerbilmatslista och en lista över saker att undvika som kanske kan vara till hjälp.


  gerbiler älskar mat
  Gerbiler älskar att bli bortskämda med godsaker då och då

  Vi säljer gerbilsäkra godisbitar på vår hemsida. Om du köper dem i djuraffären, se till att de inte har tillsatt socker i sig. Socker kan orsakar tandproblem för dina husdjur.


 5. Lekar

  Gerbiler kommer knyta starka band till varandra, men också med sin ägare! Att ta ut gerbilerna ur buren och låta dem sitta i ditt knä kan vara roligt för er båda. Börja med att låta dem lukta på dig, och se till att deras egen doft inte ändras för mycket när ni leker, eftersom det kan leda till bråk när de kommer tillbaka till sina vänner i buren.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än