Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Varför kvittrar mina gerbiler?


Gerbiler ger ifrån sig en rad olika ljud, från små pip till kvitter. Om du märker att din gerbil börjar göra nya ljud är det naturligt att bli lite oroad, men det finns massvis med olika anledningar för dessa vokaliseringar, och de flesta är helt normala. Här diskuterar vi två potentiella orsaker: relationer mellan gerbilerna, och hälsoproblem.


En av sätten gerbiler pratar med varandra är genom små pip och kvitter. Har du fler än en gerbil? Om du inte har det måste du skaffa en till. Gerbiler är väldigt familjeorienterade och kommer vara väldigt deprimerade om de är ensamma.

Om du har små gerbiler och en mamma tillsammans kan kvittret vara bebisarnas sätt att prata med varandra, och ropa på sin mamma.


gerbils chirping
Det finns en rad olika anledningar att gerbiler kvittrar till varandra - det används som kommunikation, både mellan varandra och med dig

En annan potentiell anledning är någon slags hälsoproblem. Låter det som att din gerbil har ont? Verkar hen stressad? Om du misstänker att din gerbil är sjuk är det bra att ta med hen till veterinären. Om det är ett väsande kvitter som uppstår när gerbilen andas kan det handla om en luftvägsinfektion. Märker du också att hen nyser och har en rinnande nos? I så fall måste hen tas med till veterinären.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än