Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Min gerbil har rymt


Om en av dina gerbiler rymmer - få inte panik! Det första du bör göra är att temporärt ta bort alla andra djur som går fritt i hemmet. Släpp ut katter och hundar i trädgården eller ge dem till en kompis i några timmar. Om någon av dina andra husdjur får tag på din gerbil kan det sluta illa, så det är bäst att de flyttas tills du hittat hen. Om det tar längre än förväntat att hitta din gerbil kan det vara bra att i tur och ordning kolla igenom ett rum i taget. När du är helt säker på att gerbilen inte gömmer sig där (kolla under stolar, soffor, skåp, bakom kuddar och garderober), kan du släppa in de större husdjuren där.


capture gerbil
Om en av dina gerbiler rymmer, få inte panik! Du kommer troligtvis hitta dem igen. Börja leta direkt och se till att flytta på andra husdjur som kan hitta gerbilen först

Se till att dina andra gerbiler inte kan rymma

Om en i gruppen har lyckats ta sig ut finns det risk att någon av hens kompisar också kan det. Undersök buren noga så att du kan se var gerbilen lyckats kravla sig till frihet. Kan det vara så att gallret på buren inte är tätt nog?


Kolla buren

Är du helt säker på att din gerbil försvunnit? Det är inte så att hen bara grävt ner sig i en hörna i buren? Försök att ge gerbilerna en godisbit och se om alla dyker upp.


Försök med en hinkfälla

Hinkfällor är en testad metod som används av ägare till flera olika sorters husdjursgnagare. Den bygger på att använda mat och en hink för att fånga ditt husdjur. Hinken måste vara stor nog för att hindra din gerbil från att klättra ut, men kan inte vara så stor att din gerbil kommer skada sig när hen ramlar ner. 23-25cm djup brukar vara bäst.


Lägg gott om strö i botten på hinken, så att din gerbil inte skadar sig. Lägg dock inte i för mycket, så att hen kan ta sig ut igen. Det är också bra att lägga ner lite mat ifall hen blir hungrig. Lägg sedan en bit papper över hinken för att skapa ett falskt golv. På pappret lägger du någonting som dina gerbiler älskar att mumsa i sig.


Nu måste du bygga några steg upp till kanten så att din gerbil kan ta sig dit. Böcker brukar vara bra. Lägg dem i en hög för att skapa en liten trappa. Se till att lägga större böcker under mindre så att det blir stabilt och säkert.


Kolla fällan ett par gånger om dagen för att se om du fångat gerbilen. Det kan vara bra att ha flera fällor runt om i huset för att maximera chansen att du får tag på ditt husdjur.


bucket trap
Hinkfällor kan vara väldigt användbara för att fånga gerbiler

Lägg ut en godisfälla

Om hinkfällan inte fungerat kan du försöka med en godisfälla. Det är lite klurigare eftersom du måste vara närvarande för att fånga gerbilen när hen faller i fällan.


Godisfällor innebär att du lägger gerbilgodis i aluminiumfolie, så att du kan höra när gerbilen börjar gnaga. Det är bäst att ha en lätt kökshandduk till hands som du försiktigt kan kasta över gerbiler för att fånga hen.


Leta

Om ingen av dessa metoder fungerat måste du leta igenom hela huset. Om din gerbil lämnas kan hen skada sig, eller tugga på kablar, vilket kan leda till bränder.


Det finns otroligt många platser i ett hus där en gerbil kan gömma sig. Du måste kolla i skåp, under garderober, under byråer och tv-möbler, bakom och under stolar och soffor. Alla platser där du tror att en gerbil kan ta sig in måste undersökas.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än