Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Gör dina gerbiler glada


Gerbiler är fantastiska husdjur, men du måste ge dem några grundläggande saker för att hålla dem friska och glada. Här har vi satt ihop en lista över de viktigaste sakerna, men om du vill ha mer information om saker som håller dem glada och underhållna har vi en annan del som heter Saker gerbiler älskar.


making gerbils happy
Att göra dina gerbiler glada är lätt när du vet vad de behöver

1. En bra bur på en bra plats

Gerbilernas bur är platsen där de tillbringar majoriteten av sina liv, så det är väldigt viktigt att se till att det blir rätt. De behöver tillräckligt med plats, ungefär 45L per gerbil. Qute är perfekt för två gerbiler, eftersom de har gott om plats att gräva och bygga tunnlar, och dessutom har en plats på ovanvåningen att äta och dricka.


Du måste också tänka lite på var du ställer dina gerbilers bur. Gerbiler behöver en plats långt borta från ultraljud som TV-apparater, datorer och rinnande vatten. De måste också vara någonstans dit andra djur i hemmet inte kan komma och stirra in genom gallret. Hundar och katter kan vara väldigt stressande för gerbilerna, eftersom de är bytesdjur i det vilda. Se till att gerbilerna hålls borta från alla andra husdjur.


2. En kompis

Gerbiler är väldigt sociala djur. I det vilda lever de i stora familjegrupper eller samhällen, så dessa förhållande måste återskapas så gott det går även med husdjursgerbiler. Det betyder att de måste bo i grupper om två eller fler. De bästa kombinationerna är oftast två bröder eller två systrar som precis lämnat sin mamma, vid ungefär 2 månaders ålder.


Gerbiler behöver en vän av sin egen art att prata med genom livet

3. Mat och vatten

Gerbiler behöver nytt torrfoder två gånger om dagen, och konstant tillgång till rent vatten. Många ägare tillsätter också färska frukter och grönsaker till kosten, eftersom allt torrfoder inte innehåller alla de vitaminer och mineraler som djuren behöver. Se till att välja ett foder som innehåller alla näringsämnen de behöver om du är nybörjare.


4. Strö

Gerbiler i det vilda gräver tunnlar för att skapa säkra platser där de kan gömma sig från hettan och rovdjur. De har en stark grävinstinkt, och de kommer vara väldigt stressade och ledsna om de inte får gräva. Du kan hjälpa dem göra detta genom att ge dem 15-20 cm strö i buren. På så sätt kan de skapa alla de tunnlar och bon de älskar.


5. Regelbunden rengöring

Även om gerbiler är rena varelser måste deras bur städas ungefär en gång i veckan. Om du har fler än två gerbiler kommer den större storleken kanske betyda att du inte behöver rengöra oftare än detta, men om du märker att det blir smutsigt eller om ströet är fuktigt måste du se till att städa oftare. För tips och råd om att städa buren, läs vår Hur du städar buren-sida .


6. God hälsa

Dina gerbiler kan inte berätta för dig om de är friska, så du måste hålla utkik efter alla sorters hälsoproblem de kan utveckla. Dina husdjur är beroende av att du håller koll på hur de mår, så det är viktigt med regelbundna hälsokontroller.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än