Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vad äter gerbiler?


Vilda gerbiler äter en rad olika saker, men för det mesta överlever de på växter de hittar nära sitt bo. Vissa gerbilarter försöker också fånga insekter, men det är inte nödvändigt för de två arter som idag hålls som husdjur att också få i sig dessa.


what do gerbils eat
Gerbiler har ganska begränsad kost, men det finns några saker som de älskar att smaska i sig

Gerbiler i fångenskap nöjer sig absolut med torrfoder och en bit färska grönsaker, men det är bra att veta att de behöver en viss mängd protein i sin kost. Förr i tiden innehåll gnagarfoder massvis med ingredienser som hade väldigt låg proteinhalt, men nu för tiden ser man oftast till att inkludera saker som innehåller mycket protein. Se bara till att du tittat på förpackningen och ser att du väljer ett foder som innehåller allting dina gerbiler behöver.


Gerbiler tycker om en rad olika saker, men deras kost delas oftast in i torrfoder och färsk mat. Här är några förslag på vad du kan ge dina gerbiler, men om du vill ha en praktisk lista kan du klicka dig vidare hit.

Torrfoder

Majoriteten av dina gerbilers kost bör vara deras torrfoder. Torrfoder kommer för det mesta i en av två former - blandat eller pellets. Blandat foder består av en rad olika frön och skal som ger dina husdjur alla näringsämnen de behöver, medan pellets är malda och pressade bitar av olika ingredienser, vitaminer och mineraler. Du kan köpa båda sorter på vår hemsida, eller från din lokala djuraffär. Generellt sett kommer ett bra gerbilfoder kosta ungefär 50kr per kilo. Det är viktigt att köpa ett foder som är speciellt utformat för gerbiler, foder till hamstrar innehåller t.ex. betydligt mer fett än vad som behövs till gerbiler.


dry gerbil food
Torrfoder för gerbiler kommer i olika former - framför allt blandat och pellets

Nu för tiden innehåller de flesta foder de flesta, om inte alla, de vitaminer och mineraler som dina gerbiler behöver för att leva ett långt och lyckligt liv. Se dock till att läsa innehållsförteckningen och välj en som innehåller allt dina gerbiler behöver. Kolla också noga på utgångsdatumet, näringsämnena i maten bryts ner efter ett par månader, och kommer inte göra någon nytta efter utgångsdatumet.


Det är bäst att komplementera torrfoder med färsk mat för att få lite variation i dina husdjurs kost. Det är väldigt tråkigt att äta samma blandning hela livet. Fortsätt läsa för mer information om hur du ser till att dina husdjur får i sig allt de behöver.

Färsk mat

Färsk mat adderar lite variation till dina husdjurs liv, samt hjälper till att se till att de får i sig alla vitaminer och mineraler de behöver. Vissa experter menar också att färsk frukt och grönsaker hjälper till att hålla dina gerbilers tänder friska. För en bra lista på vilka frukter och grönsaker du kan ge dina gerbiler, läs vår lista över gerbilmat.


Var dock försiktig med vad du ger dina gerbiler. Även om de kommer älska variationen utvecklades de i väldigt torra områden, så deras magar är inte anpassade för att hantera stora mängder fuktig mat. Om du ger dem för mycket vätskefyllda grönsaker kan de lätt drabbas av magproblem och diarré. Det behövs bara väldigt små mängder.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än