Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vad ska du kolla efter?


En av de viktigaste sakerna när du kollar din gerbils hälsa är att veta hur de ser ut och beter sig vanligtvis. När du vänjer dig vid dem och tar hand om dem från dag till dag kommer du lära dig hur de är när de är friska och glada. Det är när du upptäcker någonting som står ut från detta som du bör undersöka vidare!


gerbil health check
Läs igenom listan nedanför för att se vad du behöver hålla utkik efter

Om ditt husdjur verkar ha ont eller har skadat sig och kanske brutit benet rekommenderar vi att du tar med hen till veterinären så fort som möjligt. Gerbiler kan precis som vi ha väldigt ont, och som ägare är det upp till sig att se till att de slipper det så mycket som möjligt. Veterinären kan behandla skadan eller sjukdomen och se till att ditt husdjur inte har ont, så se till att åka dit så fort som du märker att någonting inte står rätt till.


 1. Kontrollera andningen

  Det första du bör göra är att kolla så att din gerbil andas som hen ska. Om andningen verkar ansträngd kan din gerbil ha skadat sig, fått en allergisk reaktion eller ha en luftvägsinfektion. Vad som än har hänt är det viktigt att ta med hen till veterinären eftersom andningsproblem både är stressande och livshotande. Se till att veterinären ni åker till är specialiserad på mindre djur.


 2. Kolla pälsen

  Är gerbilens päls mjuk och utan hudflagor? Har hen några knölar eller bulor, eller torra och irriterade områden på huden? Kan du se om någonting rör sig i pälsen? Då kan ditt husdjur ha drabbats av en infektion, en parasit eller en tumör.


 3. checking gerbil eyes
  Dina gerbilers ögon är väldigt känsliga

 4. Kolla ögonen

  Är din gerbils ögon torra? Kan hen öppna ögonen helt? Är de klara och ljusa? Har hen någonting i ögat? Är ögonen svullna eller irriterade?


  Om någonting inte står rätt till med ögonen, läs delen om vanliga sjukdomar för att se om du kan se vad problemet är. Vi rekommenderar dock att ta med ditt husdjur till veterinären om någonting fastnat i ögat. Även om du bara vill din gerbils bästa kan det ofta bara göra mer skada att försöka få bort saker ur de små ögonen.


 5. Kolla öronen

  Öronen bör vara rena och stå upp, och relativt vaxfria. Öronen kan drabbas av kvalster, så det är bäst att kolla in i dem för att se att de är fria från irriterande parasiter. Ett symptom på öronkvalster är kala områden mellan öronen och ögonen eftersom kvalsterna förflyttar sig över huvudet och gör att håren ramlar av. Det kan också visa sig som tjockt vax i dina husdjurs öron.


 6. Kolla huden och kroppen

  Har din gerbil några bulor på huden? Någon svullnad eller rodnad? Sår eller torra områden? Beroende på hur allvarliga symtomen är kan det vara bra att ta med din gerbil till veterinären. Brutna ben, stora sår och infektioner kommer förmodligen behöva behandlas.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än