Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vår

Våren är början på biodlingssäsongen. Att få en bra början är viktigt för resten av säsongen.


Mars

Detta är en kritisk tid för dina bin. Eftersom dagarna börjar bli längre kommer drottningen börjar lägga mer ägg och samhället använder mer av sina depåer för att mata de unga. Det är ofta kring denna tiden som bina kan dö av svält eftersom det inte finns tillräckligt med honung kvar från föregående höst.

Om det är bra väder och bina flyger kan du ta dig en kort titt inne i kupan, men stör dem inte för mycket. Om du ser att de har dåligt med mat, ge dem ersättning. Du kan också få insikt om hur samhället mår genom att undersöka kupingången. Bina bör flyga in och ut med pollen för att mata äggen.


April

Blommor och nektar börjar visa sig ute i naturen. Samhället kommer bli större, så det är en bra tid att markera drottningen. Väntar du längre kan det ibland vara svårt att hitta henne. Du bör också vårstäda kupan. Byt ut ramar som inte ser fina ut och ta bort överbliven vax.


Maj

Nu ökar antalet bi som mest, och förhoppningsvis är det varmare och soligare. Du måste nu börja inspektera kupan oftare och hålla utkik efter tecken på svärmning. Du kan också behöva lägga till en skattlåda och ett spärrgaller.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än