Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Välkommen till binas fantastiska värld

Vad är litet och hårigt, ger ifrån sig ett surrande ljud och är en av de viktigaste sakerna på jorden? Du kommer inte bli förvånad över att det är en liten insekt, Apis Mellifera, eller som vi vanligtvis kallar det - honungsbiet.

Man uppskattar att varenda sekund på dygnet ger ungefär en biljon bin runt om i världen oss en nästan oumbärlig gåva genom att pollinera många av våra grödor. Från clementiner i Kalifornien till kål i Kina - bin är väsentliga för produktion av ungefär en tredjedel av maten vi äter varje dag.

Pollinering skulle för sig själv vara nog för att ge bin priset "Årets insekt", men det är såklart inte allt bin gör. Till biodlaren - i utbyte mot ett tryggt hem - ger bina den generösa presenten honung och bivax.

I denna fantastiska handboken lär du dig om bin, om biodlarens roll, hur Beehaus fungerar och massvis med andra saker. Vi hoppas att den kommer inspirera dig till att skaffa bin själv.

Du kan också ladda ner en pdf-kopia av denna bihandbok här. PDF-versionen är på engelska och ges ut under Creative Commons-licens, vilket betyder att du kan skriva ut så många kopior du vill och ge bort dem till vänner som kanske också är intresserad av att bli biodlare.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än