Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Var ska du ställa dina marsvins gård?


Marsvin älskar att springa runt ute på sin gård, eftersom de måste sträcka på sina små ben så mycket de bara kan. Även om de gillar att ligga och lata sig inne i din bur måste du se till att de har en plats att röra sig på. Var du ska ställa din gård beror på vilken slags gård du har, och vad det är för väder.


Om det är bra väder älskar marsvin att vara ute på sin gård

Utomhus

Om det är fint och soligt vill du förmodligen ha dina husdjur utomhus där de kan njuta av att springa runt som de vill. Om du har en bit gräsmatta att ställa gården på måste du se till att det inte finns några giftiga växter eller vassa saker som marsvinen kan skada sig på.


Om det inte är fint väder är det bäst att ha ett överdrag på gården, så att marsvinen kan gå ut och få frisk luft utan att bli blöta eller kalla. Om din bur och din gård inte sitter ihop måste du avgöra hur du tror att vädret ska bli under dagen innan du flyttar marsvinen till gården. Vi rekommenderar inte att ha marsvinen ute om det är kallt eller om gräset är vått eller fullt av dagg, eftersom de lätt blir sjuka.


Inomhus

Om det är dåligt väder och du har dina marsvin inomhus trivs de bäst där det är 17-20 grader, någonstans en bit ifrån värmekällor som element, brasor och värmeutlopp. Marsvin föredrar också att inte stöta på andra husdjur som hundar och katter, så det är bäst och du låter dina marsvin vara i ett rum de inte har tillgång till. Se till att dina marsvin inte kommer åt sladdar och kablar eftersom de kommer gnaga på allt de kan komma åt.


Om du bara har ett marsvin och du oroar dig över att hen är ensam gör många misstaget att låta hen bo i ett livligt rum i huset där hen får mycket uppmärksamhet. Du må vara en fantastisk ägare, men ditt marsvin har mycket hellre en marsvinskompis att prata med. Även om du tillbringar massvis med tid tillsammans med ditt husdjur kan du inte kommunicera med hen på samma sätt som ett annat marsvin, så det snällaste du kan göra är att köpa ett marsvin till.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än