Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Var ska du ställa din marsvinsbur?


Marsvin är som gladast när temperaturen är mellan 16 och 24 grader. Om temperaturen sjunker under det är det troligt att de blir kalla, och blir det varmare kan de få värmeslag. Det är bäst att ha dem inomhus när det blir kallt, någonstans vid sidan av allt liv och rörelse i huset, där det är ganska tyst och inga andra husdjur kan komma nära dem.


Om du märker att ditt marsvin har väsande andning eller på något annat sätt låter när hen andras måste du ta med hen till veterinären eftersom hen kan ha utvecklat någon allergi eller blivit förkyld. När det är varmt och ditt marsvin knappt rör sig och andas snabbt med öppen mun är det troligt att hen drabbats av värmeslag och måste få kallt (men inte iskallt) vatten över sig och lämnas på en sval plats för att återhämta sig. Om de fortfarande andas snabbt, häll mer vatten på dem för att hjälpa dem få ner kroppstemperaturen.


Eglu Go kan användas både ute och inne

Inomhus

Extrarum som inte används så ofta är perfekta platser att ha dina marsvin, så länge de inte är väldigt dammiga eller fuktiga. Garage och tvättstugor är inte så bra på grund av giftiga ångor, drag, kemikalier och ändringar i temperatur. Marsvin som utsätts för starkt drag får ofta allvarliga övre luftvägsinfektioner, och de mår inte så bra om det är fuktigt eller temperaturen ändras ofta. De är vana vid att temperaturen ändras över en lång tid, och de har inte så bra mekanismer för att värma eller svalka sig själva.


Marsvin inomhus trivs bäst inom 17-20 grader, borta från direkt solljus och andra sorters värme som element eller en öppen spis. Om de ska vara inne under en längre tid måste de också ha en plats att kunna röra sig på. Om du har en Eglu Go kan de enkelt springa runt på den tillhörande gården, men om du inte har en sådan är det en bra idé att bygga eller köpa en så att marsvinen kan sträcka på benen på ett säkert sätt.


Utomhus

Marsvin som bor utomhus tycker om att vara svala på sommaren. Om det blir över 26 grader måste de tas inomhus för att svalkas ner. Om de är ute på din gård måste du ge dem en plats i skuggan. Precis som människor kan de bränna sig i solen, och de tycker inte om att vara direkt i solen och värmen. Till skillnad från oss kan marsvin inte svettas för att svalka ner sig själv, så håll koll på dem när det är riktigt varmt.


På vintern väljer vissa ägare att sätta gården på sidan av huset så att den är skyddad från vind och delvis skyddad mot regn. Under vintermånaderna är det bäst att inte låta marsvinen springa direkt på gräset, eftersom det kan leda till att de får lunginflammation. Om din marsvinsbur är gjord av trä måste du hålla koll så att träet inte bli fuktigt.


Skjul

Om du vill ha dina marsvin i ett skjul måste du se till att det är tillräckligt varmt på vintern och svalt nog på sommaren. Så länge skjulet är torrt och inom 16-24 grader kommer dina marsvin vara glada, men de föredrar förmodligen att ha gården utomhus på sommaren så att de kan njuta av att springa runt och äta gräs.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än