Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du håller dina marsvin varma


Om det är under 10 grader ute är det bäst att ta in dina marsvin inomhus. En bra tumregel är att fråga dig själv om du skulle kunna sova ute. Var du har din bur och din marsvin är i slutändan upp till dig, men kom ihåg att marsvin inte mår så bra i kallt väder, och lätt påverkas av fukt och drag. Så fort det blir minusgrader måste du ta in marsvinen, men om det ligger runt 10 grader under en längre tid kan du istället ge dina marsvin lite extra isolering.


Extremvädersfoder hjälper till att isolera dina husdjurs hem

Om du har marsvinsburen Eglu Go har den specialdesignade luftluckor i huset som ger samma sorts isolering som tvåglasfönster. Du kan också köpa till extremvädersfoder som läggs som ett extra lager mellan väggarna på sidan av din Eglu och ger ytterligare värme.


Om du har en traditionell bur i trä kan du hänga en tjockare matta över buren för att hålla den lite varmare, men se till att ta bort den på dagen så att dina husdjur får lite solsken. Du kan också köpa speciella vattentäta överdrag till buren som håller regnet borta mer effektivt än plastöverdrag. Överdrag i genomskinligt plats kan leda till att kondensering, vilket betyder att fuktig luft kommer in i marsvinens bur. Det är inte alls bra för deras luftvägar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än