Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du kaninsäkrar ditt hem


Om du ska låta dina kaniner springa fritt inomhus är det viktigt att du förbereder ditt hem på detta. Vare sig du planerar att ha kaninerna inomhus hela tiden eller tar in dina kaniner över vintern måste du skydda både dina saker och dina husdjur. Här är en lista över några saker som du bör vara extra försiktig med.


Även om det kan vara lite klurigt att kaninsäkra ditt hem kommer det vara värt det för er båda

 1. Kablar - En stor fara för en frigående kanin. Du kan läsa mer om hur du säkrar dina kablar här.

 2. Gardiner - Det är bäst att använda korta gardiner om du har kaniner som springer lösa. Om någonting hänger ner från gardinerna kan det vara bäst att hänga upp dem så att dina husdjur inte kommer till och gnaga.

 3. Badrum, tvättstugor, garage och kök - Vi rekommenderar att du sätter upp gallerdörrar för att se till att dina kaniner inte kommer åt dessa rum, eftersom de ofta är fyllda av medel och maskiner som kan vara farliga för kaniner.

 4. Ben på möbler - Dessa är otroligt goda att tugga på. Vissa ägare har lyckats träna sina kaniner att inte gnaga på stol- och bordsben, medan andra har valt att täcka benen med något som inte är lika ömtåligt. Du kan också köpa skydd i plast, men precis som med de för kablar är det viktigt att de är gjorda av kaninvänliga material.

 5. Under möbler - Ett av de lättaste sätten att hindra kaniner från att gnaga på dina saker är att se till att de inte kommer åt dem. Kompostgaller eller gallerdörrar låter dig spärra av delar av ditt hem, och för att hindra att dina kaniner kommer bakom eller under möbler kan du ställa ut stabila saker i trä. Det är dock viktigt att de inte kan ramla eller puttas omkull, eftersom det är farligt för dina husdjur.

 6. Krukväxter - Många av våra vanligaste växter är giftiga för kaniner. Det är bäst att ta bort alla växter från rum där kaniner springer fritt.

 7. Skåp och lådor - Många kaniner fastnar i skåp. Det är inte bara lätt att tappa bort din kanin bland alla skåp du har i ditt hem, utan din kanin kommer också åt dina saker. Försök hålla lådor och skåp stängda, men om det inte löser problemet kan du behöva investera i barnlås.

 8. Bord - Allting som står på bord som är låga nog för dina kaniner att komma åt kommer ses som deras. Det är därför bäst att hålla böcker, askfat, glas och mat på högre ytor.

 9. Ventilation - Se till att du skyddar ventilationssystem med galler om det finns risk att dina kaniner kan hoppa in i dem.

 10. Fönster - Du kommer bli förvånad över hur högt kaniner kan hoppa. Det är bäst att hålla fönster stängda, eller sätta nät över fönsterna i de rum dina kaniner är.

 11. Värmeelement, kaminer och fläktar - Det är väldigt farligt att ha dessa i rum där dina kaniner springer fritt. De kan orsaka skador på nyfikna nosar och långa öron.

 12. Ge leksaker - Stimulera dina kaniner med leksaker så att de håller sig borta från andra saker i hemmet.

 13. Ge dem tuggleksaker - Ett bra sätt att motverka att din kanin tuggar på saker i hemmet är att ge dem ett alternativ. Gnag- och tuggleksaker är specialdesignade för att kaninerna på ett säkert sätt ska kunna slipa ner sina tänder. Vi har en rad olika gnagleksaker på vår hemsida.

 14. Håll kaninerna säkra från andra - Små barn och andra husdjur bör inte kunna komma åt ytorna där kaninerna springer fritt. Barn vill oftast väl, men de kan av misstag skada kaninerna, eller hålla dem för hårt och bli bitna. Husdjur som hundar, katter, ormar, illrar och råttor är också allvarliga hot mot dina kaniner. Även om du är säker på att dina andra husdjur är snälla är de mycket större än dina kaniner, och de har en rovdjursinstinkt som kan visa sig när som helst. Kaniner kan skadas omedvetet under lek, eller medvetet genom jakt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än