Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du kaninsäkrar din trädgård


Att kaninsäkra hela din trädgård är ingen lätt sak, men det går. Det finns dock flera olika saker du först måste tänka på. Hur stor yta vill du att dina kaniner ska ha? Hur mycket är du beredd att ändra din nuvarande trädgård? Vilka växter har du som kan vara skadliga för kaniner?


Om du kan kaninsäkra trädgården kommer dina kaniner få en stor yta att röra sig på, men att förlänga gården kan vara ett säkrare alternativ

Det är väldigt svårt att göra en trädgård helt säker. Inte bara finns det massvis med olika växter som kan vara farliga, utan även rovdjur kan skada dina kaniner, till och med i mer urbana trädgårdar. Andra problem är att du måste hindra dina kaniner från att gräva sig ut, och se till att trädgårdsverktyg, krukor och andra saker inte kan ramla på dem. Du måste hålla koll på dina kaniner när de är utomhus, och regelbundet kontrollera att trädgården är säker.


Av alla dessa anledningar är det oftast bättra att välja att kaninsäkra en del av din trädgård, eller investera i en större gård där dina kaniner kan springa fritt.


Vare sig du väljer att försöka säkra en del eller hela din trädgård är detta några saker du måste tänka på:

  • Förhindra rymningsförsök - Kaniner kan bryta sig loss från det mesta. De gräver, gnager och slingrar sig igenom de minsta skrymslen och vrår. Du kommer behöva sätta upp stängsel, och regelbundet kontrollera att det är säkert, så att dina kaniner inte börjar bygga tunnlar under.

  • Sluta behandla växter - Kaniner kan allvarligt skadas av bekämpningsmedel och gödningsmedel, eller medel mot skadedjur, så se till att inte använda dem där din kanin ska hoppa runt.

  • Gör dig av med farliga växter - Om du är osäker på om en växt är säker eller inte är det bäst att ta bort den eller plantera den på en plats kaninen inte kan komma åt.

  • Se till att ingenting kan ramla på dem, som en tung kruka eller en spade du lutat mot något.

  • Rovdjurssäkra - Precis som du måste hindra dina husdjur från att ta sig ut måste du stoppa rovdjur från att ta sig in. Det inkluderar hundar och katter dagtid, och rävar och grävningar under natten. Det bästa du kan göra är att ha dina kaniner på en stor och rovdjurssäker gård, och ge dem gott om gömställen dit de kan springa.

  • Lämna inte kaninerna ute under natten, såvida de inte är säkra i sin bur.

  • Använd inte elektriska trädgårdsverktyg när dina kaniner springer fritt.


Fristående gårdar kan ge dina kaniner mer frihet, samtidigt som de håller sig säkra. Vi har gårdar som går att anpassa för just din trädgård, och du kan förlänga dem när du vill. Du hittar dem här.


Om du vill ge dina husdjur mer plats än vad de i nuläget har på sin gård kan du också förlänga din Eglu-gård. Förläningssatser hittar du här.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än