Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Enkla kontroller

Ögon

Dina kaniners ögon ska vara klara och färgglada. Det bör inte finnas någon utsöndring eller matthet. Om du ser någon utsöndring från ögat kan det vara för att din kanin rivit sig i ögat, och om det är grumligt kan det vara relaterat till tandhälsa. I vilket fall är det bäst att ta med kaninen till veterinären för att undersöka saken.


Nos

Om du tillbringar ett par minuter med att undersöka din kanin märker du att nosen rycker med jämna mellanrum. Precis som med ögonen bör det inte rinna någonting från nosen. Det kan vara ett tecken på att någonting inte står rätt till.


Bakdel

Kolla efter smuts i pälsen. Det är ett tecken på att kaninens mat är för mättande och att de därför inte äter hela den spillning som de vanligtvis får i sig. Det finns en rad olika anledningar till varför kaniner får smutsiga rumpor, och din veterinär är den bästa personen att prata med om du ofta ser att pälsen runt ändtarmsöppningen är smutsig. Det är extra viktigt att undersöka detta under sommaren eftersom det är den tid på året då smuts drar åt sig flugor som lägger ägg som kläcks till fluglarver inom loppet av några timmar.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än