Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ta kontroll över din hund

Det är en fantastisk känsla att ha en hund som du vet kommer lyda varenda kommando utan minsta tvekan. Du behöver inte oroa dig eftersom du vet att din hund alltid kommer komma tillbaka till dig och gör vad du ber hen om.


En lydig svart labrador sitter bredvid sin ägare
En lydig svart labrador sitter bredvid sin ägare

Att ha din hund under kontroll är väldigt viktigt, annars kommer hunden kontrollera dig. Din nya hund kommer instinktivt tro att din familj är en flock med vargar, och kommer utmana alla för att försöka bli ledare. Genom att ta rollen som ‘flockledare’ kommer du kontrollera din hunds beteende på bästa sätt.


En korthårig vorsteh sitter och väntar på ett kommando från sin ägare
En korthårig vorsteh sitter och väntar på ett kommando från sin ägare

Innan du lär din hund kommandon som ‘sitt’ och ‘vänta’ måste du hindra allt beteende som är ett tecken på att hen försöker kontrollera dig. Vissa beteendemönster, som att kräva uppmärksamhet eller trycka sig framför dig när ni går kan vara svåra att märka, och även om de kan verka ofarliga kan de om de händer ofta göra att din hund klättrar i hierarkin i familjen. Om hen inte ser dig som ledare är det troligt att hen inte kommer lyssna på dina kommandon.


En lydig schäfer i koppel
En lydig schäfer i koppel

Du måste behandla din hund på ett sätt som låter hen hitta en bekväm plats längst ner i hierarkin i familjen. Från första stund hen kommer hem till dig, slå ner alla tecken på aggression mot människor eller andra djur, och lär hunden att inte tugga på möbler. Det gör att hunden inte vänjer sig vid dessa destruktiva beteenden, och motverkar större problem i framtiden.


Belöna din hund

När du lär din hund nya saker är det viktigt att du belönar hen med massvis med verbal beröm och små godisbitar så fort hen svarar på rätt sätt till dina kommandon. Om du belönar din hund varje gång hen gör någonting rätt kommer hen snabbt lära sig.


En boxer blir belönad av sin ägare
En boxer blir belönad av sin ägare

När din hund blir bättre på att svara på dina kommandon kan du sluta belöna hen varje gång, men kom ihåg att hen snart kommer glömma vad du lärt hen om du slutar berömma. Om din hund utvecklar dåligt beteende, som att gny efter din uppmärksamhet, se till att du inte ger går till hen förrän hen slutat. Om du belönar hunden med det hen vill ha kommer hen fortsätta. Det är också viktigt att säga till alla i familjen att du försöker få detta beteende att upphöra så hunden aldrig uppmuntras att upprepa samma sak.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än