Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du får din hund att sluta stjäla mat

Om du har haft vissa hundraser kommer du troligtvis ha kommit på dem med att stjäla hela tallrikar med mat så fort du vände ryggen till. Några labradorägare som vet vad vi menar?


En busig beagle stjäler från matbordet
En busig beagle stjäler från matbordet

Hundar stjäl mat för att de är uttråkade snarare än hungriga, så det är viktigt att hålla din hund fysiskt och psykiskt aktiv under dagen. Om din hund lämnas ensam under långa perioder kommer hen försöka underhålla sig själv, vanligtvis med busiga saker som att hitta mat.


En liten Jack Russell äter från en tallrik
En liten Jack Russell äter från en tallrik

Förebyggande

Det bästa sättet att hindra din hund från att stjäla mat är att lära hen att det är fel. Placera mat runt bordet och gå sakta med hen i kort koppel. Se till att maten är i lådor så att din hund kan se och känna lukten av maten, men inte få tag på dem. Det är väldigt viktigt eftersom hunden kommer tro att det är en belöning om hen får tag på den. När hunden kommer nära maten som du lagt fram, dra försiktigt i kopplet och säg ‘nej’ väldigt bestämt. När hen har förstått att hen inte ska gå nära maten i kopplet kan du försöka med samma sak utan koppel. Hen kommer snart lära sig att inte stjäla mat.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än