Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du får din hund att sluta skälla

Det kan vara väldigt tryggt att gå och lägga sig med vetskapen om att din lojala vän kommer varna dig för ovälkomna gäster. Ibland kan dock skällandet bli lite för mycket, och när det händer kan du kanske fundera på att träna din hund att sluta skälla.


En liten labradorvalp skäller och ylar
En liten labradorvalp skäller och ylar

Vissa uppmuntrar sina hundar att skälla från en tidig ålder för att få fram derars vaktinstinkter, men om du inte vill att din hund ska skälla måste du ignorera detta beteende och berömma hunden när hen är lugn och tyst. Det är viktigt att du inte belönar skall och ylande med att ge uppmärksamhet. Den vanligaste anledningen till att hundar skäller är att de tidigare fått uppmärksamhet när de varit högljudda.


En schäfer som har tränats att skälla
En schäfer som har tränats att skälla

Förebyggande

Den mest effektiva metoden för att motverka skällande är att lära din hund att det är okej att bli lämnad ensam under korta perioder, samt över natten. Börja med 5-10 minuters-perioder, och öka sedan tiden till en halvtimme och en timme, flera gånger under dagen. Det är viktigt att du ignorerar hunden när hen ylar, och istället ge hen uppmärksamhet när hen är lugn och tyst. Försök att inte göra för stor sak av att hunden lämnas ensam eftersom det kan uppmuntra skällande, beröm hen bara verbalt.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än