Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Lär din hund att simma

Om du går till en plats där hundar kan simma kommer du se glada hundar som springer runt och plaskar i vattnet. Hundar älskar vatten och är väldigt bra simmare. Alla raser är dock inte lika bekväma i vattnet, men om du kan få din hund att simma kommer hen få massvis med bra motion. Det sägs att fem minuter i vattnet motsvarar en dryg halvmils promenad, men du behöver inte försöka få din bulldog att simma, de små benen kommer inte hålla hen flytande!


Två svarta labradorer hämtar samma frisbee i vattnet
Två svarta labradorer hämtar samma frisbee i vattnet

Om du tror att din hund är ur form eller håller på att gå upp i vikt är det en bra idé att försöka lära hen simma. Det är ett effektivt sätt att öka din hunds styrka och flexibilitet, samtidigt som det minskar mängden kroppsfett. Ta alltid med dig en handduk för att torka dn hund innan ni åker hem. Det kan också vara en bra att skölja av din hund med rent vatten efter att hen simmat för att bli av med möjliga kemikalier eller alger.


En husky simmar i en fin och ren pool
En husky simmar i en fin och ren pool

Var kan jag lära min hund att simma?

Det viktigaste är att se till att vattnet är rent. Vissa vattenkällor, som kanaler, sjöar och reservoarer kan innehålla sjukdomar som leptospiros, så välj en plats som du vet är ren och där hundar får simma. Om du har sett andra hundar simma vid en sjö nära dig kan det vara en bra plats att börja.


Kasta en tennisboll för att uppmuntra din hund att simma längre
Kasta en tennisboll för att uppmuntra din hund att simma längre

Du vill att din hund ska bli en stark simmare, men klarar inte av tanken på stinkande sjövatten? Lyckligtvis finns det ett lerfritt alternativ. Du kan ta med din hund på simlektioner i speciella hundpooler. De är vanligtvis ganska dyra, men kommer med alla fördelar med en lerfri hund. Din hund kan bygga upp sitt självförtroende med hjälp av flythjälp, och leka med sina favoritleksaker för att göra det till en rolig stund. Om din hund har svårt att flyta finns det alltid en instruktör i vattnet som kan hjälpa hen.


Hur du lär din hund simma

När du lär din hund simma är självförtroende det allra viktigaste, så det är viktigt att du börjar sakta. Låt din hund vänja sig vid att bli blöt genom att gå ner i vattnet i kopplet. Du kan behöva muta hen med ett par godisbitar eller hens favoritleksak, och uppmunta hen med en positiv röst och massvis med beröm. Efter ett par minuter kan du börja gå ut på djupare vatten så att hunden måste börja simma för att hålla sig flytande.


En labrador lär sig simma i en pool
En labrador lär sig simma i en pool

Här kan du behöva stötta hundens mage med en hand om du märker att hen sjunker. Om din hund börjar få panik, ta med hen in på grundare vatten så att hen kan lugna ner sig och få tillbaka självförtroendet, och försök sen igen. Belöna din hund när hen kommer upp på land och skakar av sig, så hen relaterar simning till någonting bra och roligt. Hen kommer snart älska det!Kommentarer

Det finns inga kommentarer än