Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lär din hund att ligga ner och stanna

Det finns ingenting mer givande än att lära din hund nya kommandon och se hur roligt de tycker att de är att lära sig nya saker. Att få din hund att ligga ner och stanna kan vara väldigt användbart när du vill att de ska stanna och vara lugna under en längre period.


Lära en svart labrador att ligga ner och vänta
Lära en svart labrador att ligga ner och vänta

Belöningsbaserad träning är den bästa metoden för att få din hund att lära sig ett kommando. Se till att du belönar din hund med en godisbit och massvis med verbalt beröm efter att hen gjort någonting bra. Hundar är väldigt uppmärksamma på kroppsspråk, så använd samma handsignal varje gång ni tränar. De hör också väldigt bra, så de kan lätt lära sig röstkommandon. Se till att kommandot är tydligt och kort för att motverka att du förvirrar din hund när ni tränar.

  1. Lär din hund att sitta innan du börjar lära hen att lägga sig ner.

  2. Säg ‘Ner’ och för en godisbit förbi hundens nos ner på golvet.

  3. Håll godisbiten i handen på golvet och rör den sakna bort från hundens nos, mot dina fötter.

  4. När hunden följer godisbiten med nosen bör hen lägga sig ner. När det händer, ge hen godisbiten och massvis med beröm direkt.

En schäfer får kommandot att lägga sig ner och stanna
En schäfer får kommandot att lägga sig ner och stanna

Ställ dig upp och ta ett steg tillbaka för att uppmuntra din hund att också ställa sig upp, och upprepa sedan processen tills din hund är helt bekväm med den. När hen är bra på det, lägg godisbiten i ena handen bakom ryggen. Upprepa processen men använd din tomma hand för att guida din hund till en liggande position. Belöna hen med godisbiten så fort hunden lägger sig ner.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än