Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lär din hund apportera

Att lära din hund apportera kan vara väldigt roligt, och är ett perfekt sätt att trötta ut din hund om du har ont om tid och inte kan gå en lång promenad. Vissa hundar, som golder retreiver och labradorer, är födda att hämta saker och kommer älska att jaga efter saker hela dagen!


En basset hämtar en pinne, hen vet hur man apporterar
En basset hämtar en pinne, hen vet hur man apporterar

När du lär din hund apport kan det finnas vissa saker hen tycker bättre om att hämta än andra. Det är bra att prova ett par leksaker och se vilken hen tycker bäst om. Pipande eller högljudda leksaker fångar lätt din hunds uppmärksamhet. Se till att leksaken är liten nog att passa i hundens mun, men inte så liten att din hund kan svälja den. När du har hittat den perfekta leksaken kan ni börja öva! Om du tränar en jakthund att hämta fåglar är det bäst att börja med en leksak som luktar som djuret. Du kan använda en fjäder, eller någon annan del av djuret, för att få fram doften.


En hund jagar efter sin leksak
En hund jagar efter sin leksak

  1. Du måste börja med att lära din hund släppa. Uppmuntra hunden att ta leksaken från dig, och när hen gjort det, peka mot marken och säg ‘Släpp’. När hunden släpper bollen eller leksaken, ge hen en godisbit och beröm. Upprepa tills hunden har förstått kommandot.
  2. Börja med att kasta leksaken nära din hund, och belöna hen när hen plockar upp leksaken. Upprepa tills hunden förstår att hen ska plocka upp.
  3. Kasta sen leksaken bort från hunden så hen måste jaga efter den. När du gör det, säg ‘Apport’ eller ‘Hämta’ för att uppmuntra hunden att springa efter leksaken.
  4. Ge verbalt beröm när hen plockar upp leksaken och kalla sen tillbaka hunden som du brukar.
  5. När din hund kommer tillbaka med leksaken, använd ‘Släpp’-kommandot hen lärt sig tidigare. Belöna din hund med en godisbit och beröm när hen kommer tillbaka med leksaken till dig.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än