Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lär din hund att inte dra i kopplet

Det är alltid skönast att promenera med din hund i koppel när hen går bredvid dig på en slak lina. Det är inte lika skönt när hunden konstant försöker dra dig varhelst hen vill gå. I denna del av handboken går vi igenom hur du får din hund att gå vid din sida så fort som möjligt.


En stor stark boxer går vid sin ägares sida
En stor stark boxer går vid sin ägares sida

Satsa på att kunna kontrollera din hund på kopplet vid sex månaders ålder, och kom ihåg att du har kontroll över hen, annars kommer hen ta kontrollen över dig.


En stor siberian husky på kopplet väntar på sitt nästa kommando
En stor siberian husky på kopplet väntar på sitt nästa kommando

Hundar måste lära sig att gå fint i koppel. De kommer inte veta att de inte ska dra dig efter sig eller gå för sakta bakom dig och kommer naturligt streta mot kopplet. Att lära dem gå i koppel kan vara utmanande eftersom hundar i de flesta fall rör sig snabbare än oss och blir uppspelta när de får vara utomhus. Vissa hundar kommer beslutsamt springa runt så fort de kan, medan andra hundar vill stanna för att sniffa och kissa på allting de stöter på. För att lära din hund att gå i koppel utan att dra är det viktigt att du aldrig låter hen dra. Om du är inkonsekvent kommer till hund fortsätta att dra eftersom hen vet att det ibland fungerar.


En beagle på kopplet med en sele för extra kontroll
En beagle på kopplet med en sele för extra kontroll

Du måste lära din hund att gå vid din sida utan att dra. Om din hund springer framför dig och drar i kopplet, sluta gå och kalla tillbaka hen. Det kan ta ett tag, men snart kommer hunden förstå att det inte är värt att springa i förväg och kommer sen gå bredvid dig istället.


En flock siberian huskys som är avlade för att naturligt dra
En flock siberian huskys som är avlade för att naturligt dra

Efter sex månader av repetitiv träning kommer din hund lydigt kunna gå vid din sida så att hen följer dig snarare än tvärtom. Din hund kommer dock ibland inte följa dina önskningar, så du måste fortsätta det hårda arbetet. Hundar kommer alltid kunna bli distraherade av konstiga lukter, andra hundar och okända ljud, även efter att du är säker på att du har hen under kontroll. Det är värt att komma ihåg att vissa hundar, som huskies, är avlade för att dra och kommer ta längre tid på sig att lära sig gå bredvid dig.Kommentarer

Det finns inga kommentarer än