Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lär din valp att inte bitas på lek

Gulliga små valpar älskar att testa sina helt nya nålliknande tänder. Vi tycker ofta att det är gulligt när de är små, men vill absolut inte ha en fullvuxen hund med tendenser att bita.


En liten valp biter på lek
En liten valp biter på lek

Att lekbitas börjar så fort valpkullen är stor nog att leka. När valpar bråkar kommer de snabbt lära sig hur hårt de kan bita sina systrar och bröder utan att det gör ont, men så fort valpen skiljs från sin kull kommer hen fortsätta bita dig och din familj. Din smärttröskel är givetvis högre än en fyra veckor gammal valp, så din hund kommer fortsätta att testa dig genom att dra i dina skosnören med sina små vassa tänder. Det är helt naturligt, men kan inte ignoreras.


Två unga husky lekbits
Två unga husky lekbits

Förebyggande

Att träna din hund att sitta och stanna är det första du måste klara av. När hen kan det ka du be hen sitta och stanna så fort hen försöker bita dig eller dina kläder. Denna förebyggande metod fungerar bara om du är väldigt envis och konsekvent. Det kan ta ett tag innan din hund lär sig att inte bita, men håll kvar vid det så kommer hen till slut förstå.


En ung staffordshire bullterrier sitter
En ung staffordshire bullterrier sitter

Du kommer tycka bättre om att umgås med din hund, vilket gör att ni kommer få ett starkare band i slutändan. Det är viktigt att alla i familjen följer samma förebyggande metod, annars kommer valpen bli förvirrad och aldrig lära sig-Kommentarer

Det finns inga kommentarer än